Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Muži z Brna se nepozdávalo pořadí lístků, které dostal u voleb. Chtěl proto zkontrolovat další zapečetěné obálky

Volební víkend je u konce, v Brně se obešel bez větších obtíží. Strážníci, kteří poklidný průběh hlídali, provedli přes 550 kontrol. V drtivé většině případů nezaznamenali zásadnější potíže. Jediným kuriozním případem se stal mladík, který se snažil dostat k zapečetěným obálkám s volebními lístky. Nepozdávalo se mu pořadí jednotlivých kandidátek.

Mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem uvedl, že volby do Evropského parlamentu se v Brně odvíjely v poklidném duchu. „Mírně nevšední situací se hlídka městské policie zabývala odpoledne ve školce na západě Brna po prosbě volební komise o asistenci. Komisařky měly obavy, aby se nevyhrotila komunikace s mladým mužem, jenž údajně požadoval nahlédnutí do obálek připravených pro voliče, kteří si nepřinesli své vlastní volební lístky," popsal Ghanem. 

Sám si obálku s lístky převzal přímo ve volební místnosti. Lístky měl sice všechny, ale nepozdávalo se mu jejich pořadí. Při prohlížení si totiž prý všiml, že nezačínaly jedničkou, a nebyly tedy seřazené podle správné posloupnosti. Vyžádal si údajně i kontrolu z krajského úřadu.

„Dvě pověřené pracovnice strážníky i samotného mladíka ujistily, že namátkově zkontrolují, zda jsou zbylé obálky v pořádku. Třicátník každopádně odvolil a po rozmluvě se strážníky se spokojil s oficiální kontrolou a odešel," doplnil Ghanem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, Brno, volby, volby do Evropského parlamentu, muž z Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži z Brna se nepozdávalo pořadí lístků, které dostal u voleb. Chtěl proto zkontrolovat další zapečetěné obálky  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.