Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Má Brno pořádat mistrovství světa v hokeji? Odpovídají zastupitelé

Uplynulé mistrovství světa, které navíc dopadlo pro domácí hokejisty ziskem zlaté medaile, v České republice znovu rozdmýchalo hokejovou horečku. Viceprezident Mezinárodní hokejové federace Petr Bříza uvedl, že další mistrovství světa by se v Česku mohlo konat po roce 2030. „Můžeme se reálně bavit o roku 2031, 2032, 2033, kdy bude chtít český svaz s novou dokončenou arénou v Brně o turnaj usilovat," uvedl na tiskové konferenci po turnaji Bříza. Mělo by Brno usilovat o pořádání hokejového mistrovství, nebo organizování tak velké akce skýtá příliš mnoho úskalí? Odpovídají zastupitelé.

Otázka: Mělo by Brno usilovat o pořádání dalšího světového hokejového šampionátu, který bude hostit Česká republika? Může to být pro Brno pouze přínos, nebo v případném pořádání vidíte i nějaké hrozby?


Odpovědi jsou řazeny podle data a času doručení do redakce.


Michal Marek (Starostové a nezávislí)

Česká republika by samozřejmě měla znovu usilovat o pořádání hokejového mistrovství světa. Po dostavění nové haly by se měla část zápasů odehrát v Brně a je důležité, aby se jednalo i o zápasy naší reprezentace. Pořádání mistrovství s sebou pochopitelně přináší i negativní jevy spojené s nárazovým přetížením infrastruktury města. Brno by organizaci určitě zvládlo a obyvatelé města by si šampionát užili.

Jiří Oliva (ČSSD)

Brno by mělo a určitě bude usilovat nejen o pořádání mistrovství světa v ledním hokeji, ale i desítek dalších vrcholových sportovních akcí, jež bude moci nová Arena Brno hostit. Pro Brno jen dobře.

Tomáš Koláčný (Piráti)

Rozhodně bychom měli usilovat o pořádání dalšího světového hokejového šampionátu, který bude hostit Česká republika, v Brně! Nedávné zlaté vítězství na mistrovství světa nás všechny spojilo a ukázalo sílu našeho národa. Brno by mělo využít této vlny euforie a stát se středobodem celosvětového sportovního svátku, který si i díky historickému rekordu návštěvnosti Česko zaslouží hostit dříve, než za 10 let. Taková událost by nejen podpořila místní ekonomiku a turistický ruch, ale i posílila hrdost. Samozřejmě jsou zde výzvy, ale s národním úspěchem v zádech a společnou snahou je zvládneme překonat. Pojďme společně ukázat světu, co naše krásné Brno dokáže!

René Černý (ANO)

Brno bude usilovat o pořádání dalšího světového hokejového šampionátu v České republice. Spolu s Prahou bychom mohli vytvořit významný a nezapomenutelný okamžik v historii světového hokeje. Chtěli bychom nabídnout spolupráci i při pořádání šampionátu na Slovensku v roce 2029. Brno by tak mohlo pomoci s pořádáním základní skupiny mistrovství světa v hokeji v Bratislavě, což by bylo atraktivní jak pro fanoušky, tak i z logistického hlediska vzhledem ke vzdálenosti obou měst. Je běžnou praxí, že se mistrovství pořádají zároveň ve dvou státech. Vidím v této šanci přínosy v podobě zvýšené prestiže města, ekonomického oživení a propagace sportu. To vše pochopitelně vyžaduje spolupráci a souhlas Českého svazu ledního hokeje.

Petr Kratochvíl (ODS)

Mistrovství světa v hokeji v Brně představuje mimořádnou příležitost. Šampionát by přinesl ekonomické benefity i zviditelnění města a regionu. Brno má bohatou hokejovou historii a je domovem Komety Brno, která patří k nejpopulárnějším klubům v Česku. Šampionát by tak navazoval na tuto tradici a posílil by hokejovou vášeň v srdcích Brňanů. Díky výstavbě nové multifunkční haly ARENA BRNO s kapacitou pro 12 000 diváků Brno splní nejvyšší mezinárodní standardy a poskytne komfortní zázemí pro hráče, fanoušky i organizátory. Moderní zázemí nové haly a její strategická poloha dělají z Brna silného kandidáta na pořádání této prestižní akce.


Ze zastupitelských klubů SPD + Trikolora + MORAVANÉ + Nezávislí a Zelení + Žít Brno + Idealisté nikdo neodpověděl.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vizualizace ARENA BRNO

Štítky politická korida, korida, politika, zastupitelé, sport, hokej, mistrovství, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Má Brno pořádat mistrovství světa v hokeji? Odpovídají zastupitelé  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.