Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Odvolání Zemka a Lukášové Spilkové nevyšlo. Zůstávají v předsednictvu brněnských Pirátů

Adam Zemek i Monika Lukášová Spilková zůstávají v předsednictvu místního sdružení Pirátů v Brně. Přes víkend o tom rozhodli členové sdružení, hlasovalo jich 52 z 62. Pro Zemkovo odvolání z funkce předsedy hlasovalo 20 členů, pro odvolání místopředsedkyně Lukášové Spilkové 24. Nutná byla nadpoloviční většina hlasujících, řekl dnes Zemek.

Hlasování vyvolala část Pirátů, která kritizovala nedávné rozhodnutí zastupitelstva, na jehož základě se opoziční zastupitelka Lukášová Spilková stala uvolněnou, tedy plně placenou předsedkyní výboru pro národnostní menšiny. Zemek pak podle bývalého pirátského radního Róberta Čumy zatajil dalšímu členovi zastupitelského klubu Tomáši Koláčnému to, že usilují o to, aby byla funkce nově plně placená. Zemek již dříve popřel, že by tuhle informaci zatajil a Lukášová Spilková se před týdnem po debatě se členy rozhodla, že bude funkci vykonávat jako neuvolněná, tedy bez nároku na plný plat.

O návrhu na odvolání přesto Piráti hlasovali, většina podpořila jejich setrvání v předsednictvu. "Jsem rád, že jsme vzniklou situaci s výborem našemu místnímu fóru vysvětlili a děkuji za podporu, kterou nám poté členové vyjádřili," uvedl Zemek. Lukášová Spilková doplnila, že si uvědomuje chyby, které k situaci vedly. "Musíme jako předsednictvo zlepšit komunikaci směrem k členské základně," dodala.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytnuto Adamem Zemkem a Monikou Lukášovou Spilkovou

Štítky politika, Piráti, správa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Zastupitelka Lukášová Spilková uvolněnou, tedy plně placenou předsedkyní výboru pro národnostní menšiny........ To bude Brno vzkvétat, když tato osoba bude zastupovat pracanty - už se všichni jistě těšíme.....jak s lopatama menšiny při práci spatříme!!!

Úterý, 13. února 2024, 08:29Odpovědět

Jaroslav Šálovský

Ty zlodějský svině se tam budou držet tak dlouho, dokud je nevyhodí oknem. Jak říkají námořníci...mrtvej pirát, dobrej pirát.

Úterý, 13. února 2024, 06:30Odpovědět

Odvolání Zemka a Lukášové Spilkové nevyšlo. Zůstávají v předsednictvu brněnských Pirátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.