Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vláda chce zrušit Slušné lidi. Nenapravili se, vysvětluje soudu

Nejvyšší správní soud (NSS) obdržel od vlády návrh na rozpuštění 39 stran a hnutí včetně České pravice nebo Slušných lidí. Jde o mimoparlamentní a regionální subjekty, jejichž činnost loni soud pozastavil a dal jim rok na nápravu nedostatků, zejména doplnění výročních finančních zpráv. Podle vlády však strany nedostatky ve své činnosti neodstranily.

Seznam subjektů soud zveřejnil na webu. Vláda navrhuje rozpustit například Romskou demokratickou stranu, Stranu pro otevřenou společnost, Republikánskou stranu zemědělského a malorolnického lidu, Českou pravici, Alternativu pro Česko nebo Lidé Pro. Pro jednotlivé subjekty by to znamenalo definitivní konec činnosti, soud vždy zároveň při rozpuštění jmenuje likvidátora.

Slušným lidem zvoní hrana. Polepšíme se, věří kontroverzní hnutí z Brna

Nad brněnskými Slušnými lidmi visí pomyslný Damoklův meč. Tvrdý úder zasadil politickému uskupení Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí (ÚDHPSH), který tento týden dal podnět vládě, aby soud zastavil činnost formace, protože...

Návrh se týká také Slušných lidí, tedy brněnského uskupení kolem boxera Zdeňka Pernici. Vešlo ve známost přerušením kontroverzní hry na festivalu Divadelní svět v roce 2018. Slušní lidé pak usilovali o vstup do komunální politiky v Brně, činnost ale postupně utlumili. Návrhy vlády projedná a rozhodne o nich volební senát NSS. Jeho předsedou je Tomáš Langášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Robert Vystrčil/Divadelní svět

Štítky Česko, soud, strany, politika, Sluší lidé, Pernica, Brno, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na Slovensku odmítla kmotra jmenovat kandidáta na ministra protože chtěl udělat audity jejich ,fialových' (ne)Ziskovek. Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají. Ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war. Přestat válčit a zbrojit, plýtvat životy, surovinami, energiemi, prací, znečišťování životního prostředí, zbrojením a válkami, výrobou vražedného šrotu. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Více píšu ve vláknech diskusí.

Čtvrtek, 2. listopadu 2023, 03:28Odpovědět

Vláda chce zrušit Slušné lidi. Nenapravili se, vysvětluje soudu  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.