Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Náměstek hejtmana Nantl končí. Půjde za Bekem na ministerstvo školství

Náměstek jihomoravského hejtmana Jiří Nantl (ODS) od června končí v krajském zastupitelstvu. Rozhodl se přijmout nabídku nového ministra školství Mikuláše Beka (STAN) a působit na ministerstvu ve funkci jeho náměstka. Oznámil to na svém twitteru. Nantl má ve vedení kraje na starost vzdělávání, zdravotnictví a strategie chytrého regionu. Zatím není zřejmé, kdo jej nahradí.

Náměstkem ministra školství byl již mezi lety lety 2012 a 2013. „Modernizaci vzdělávacího systému považuji za svoje životní poslání. Všichni, kdo se tomu věnujeme, kolem sebe vidíme, že vzdělávací systém potřebuje systémově modernizovat. Je potřeba to udělat v rovině státní politiky. Na ministerstvu se mají odehrávat klíčové posuny, já se tomu věnuji deset patnáct let a nedokázal bych si odůvodnit, proč to místo nevzít," řekl Nantl ČTK. Za nejdůležitější v této oblasti vnímá modernizaci středního školství a jeho oborové struktury s důrazem na posílení všeobecného vzdělávání.

Na ministerstvu by měl být Nantl jmenován 1. června. Kvůli neslučitelnosti funkcí se 22. června na zasedání krajského zastupitelstva vzdá mandátu. „Zatím je předmětem diskuse, kdo mě zastoupí. Ale zvláště v oblasti školství nemám obavy o projekty, které jsem začal. Kdybych si myslel, že s mým odchodem skončí, tak bych neodešel. U zdravotnictví je situace složitější, protože tuto oblast jsem si přibral a měl jsem na ni méně času. Určitě ale i tady nějaká pozitivní stopa zůstane, i když asi ne tak systémová jak ve školství," dodal Nantl.

Hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) Nantlovo rozhodnutí chápe. „Jsem vděčný za to, že jsem mohl s Jiřím Nantlem spolupracovat, a za to, co pro Jihomoravský kraj odpracoval. Naprosto chápu, že pokud se má řešit modernizace vzdělávání, tak v tom týmu musí být. Je to čerstvé, nové personální obsazení vyřešeno ještě není a je to hlavně otázka ODS, je to jejich pozice v radě a jejich gesce," sdělil Grolich.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, správa, personální, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek hejtmana Nantl končí. Půjde za Bekem na ministerstvo školství  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.