Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pavel porazí Babiše o deset procent, věští výsledky neúspěšná kandidátka Nerudová

Výhru Petra Pavla nad Andrejem Babišem očekává ve druhém kole prezidentských voleb neúspěšná kandidátka na prezidentský post Danuše Nerudová, která dnes odevzdala hlas v sále Hospůdky u Anděla v Kuřimi-Podlesí. Tipuje výsledek 55 ku 45 procentům ve prospěch Pavla. Nerudová doufá v minimálně stejně vysokou volební účast jako v prvním kole před dvěma týdny, na druhou stranu podle ní mohla agresivní kampaň část lidí odradit.

Volební účast v prvním kole byla 68,24 procenta. Nerudová skončila třetí za Pavlem a Babišem. Veřejně pak podpořila Pavla, kterému pomáhala s kampaní. „Doufám, že Petr Pavel dostane více než 50 procent hlasů, můj odhad je 55 versus 45 procent. Pevně doufám, že si zvolíme prezidenta, který nás bude dobře reprezentovat a který bude skutečně pro všechny občany této země a bude konat v dobru všech, nikoliv pro dobro svoje," uvedla Nerudová.

Očekává minimálně stejnou účast jako v prvním kole voleb. Zda ale Pavel dostane na jižní Moravě a v rodišti Nerudové v Brně větší podporu, nechtěla odhadovat. „Kampaň byla velmi agresivní a mohlo se stát, že některé voliče odradila, aby k volbám nešli a zůstali doma," řekla Nerudová. V sobotu plánuje být v Praze a vystupovat v médiích. "Samozřejmě že je naplánováno, že se potkáme i s panem Pavlem," dodala Nerudová.

Volební místnosti se otevřely pro občany dnes ve 14:00 a přístupné budou do 22:00. Po noční přestávce ještě mohou lidé odevzdat hlas v sobotu od 8:00 do 14:00. Vítězem prvního kola před dvěma týdny byl Pavel, který s podporou 35,4 procenta získal 1,98 milionu hlasů. Druhého Babiše s podporu 34,99 procenta předstihl zhruba o 23 tisíc hlasů, což byl nejtěsnější výsledek v historii přímých prezidentských voleb. Nerudovou volilo přes 777 tisíc občanů.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Danuše Nerudová

Štítky Nerudová, Kuřim, Volby, Prezidentský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Nerudová zničila Mendelovu universitu a teď chce zničit všechny co jí nevolili? Prospěchářku...hnus

Sobota, 28. ledna 2023, 07:37Odpovědět

Zbyšek Zabloudil

Kdyby hloupost kvetla, tak je paní Nerudová jak růžový keř.

Sobota, 28. ledna 2023, 07:17Odpovědět

Pavel porazí Babiše o deset procent, věští neúspěšná kandidátka Nerudová  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.