Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zeman nechce měnit názor na jmenování Hladíka. Vytýká mu kauzy i nedostatek vzdělání

Prezident Miloš Zeman informoval premiéra Petra Fialu (ODS) o svém odmítavém postoji ke kandidátovi KDU-ČSL na ministra životního prostředí Petru Hladíkovi při pondělním novoročním obědě. V pořadu Prezidentský Press klub, který dne zveřejnilo rádio Frekvence 1 na svém web, také uvedl, že své stanovisko měnit nehodlá.

Lidovec Hladík se prezidentovi nepozdává ze čtyř důvodů, přičemž podle Zemana dokázal při osobním setkání na Pražském hradě osvětlit jen jednu z výhrad. Prezident zároveň říká, že odmítnutí Hladíka nepovažuje za protiústavní. Ústava ČR podle něj hovoří o tom, že premiér ministra navrhuje, z čehož plyne, že prezident návrh může přijmout, nebo odmítnout. 

Kromě pokračujícího vyšetřování korupční kauzy kolem brněnských bytů vadí prezidentovi rovněž Hladíkovo nedostatečné vzdělání v oboru životního prostředí nebo fakt, že ve stranickém tisku už publikoval inzerát, kterým hledá náměstka a další spolupracovníky pro svůj budoucí tým na ministerstvu.

Své rozhodnutí už prezident podle vyjádření pro Frekvenci 1 přehodnocovat nechce. Lidovci v pátek rozhodli, že na nominaci trvají a Hladík bude na ministerstvu dočasně náměstkem. Počítají, že věc vyřeší konec Zemanova mandátu v polovině března. „Jak rozhodne budoucí prezident, je na něm," konstatoval Zeman.

K setkání s prezidentem se na svém facebookovém účtu vyjádřil také sám Hladík, který potvrdil, že Zemanovi představil svoji vizi Ministerstva životního prostředí. „Byl to klidný, věcný rozhovor, neměl jsem pocit, že bychom se neshodli nebo že by měl pan prezident problém se mnou osobně. I tak byl už ale předem rozhodnutý, že mě nejmenuje. Jeho výhrady jsem vyvrátil. Nicméně prezident chce ministra akademika, ne manažera. Odborné texty a ne zkušenosti z praxe," uvedl bývalý náměstek brněnské primátorky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Petra Hladíka

Štítky petr hladík, miloš zeman, ministerstvo životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

kde jsou vaše sliby pane Hladíku? Dětské centrum a další? Jen koryto vás zajímá...

Pondělí, 9. ledna 2023, 09:29Odpovědět

Baron Kocharovski

a v čem je problém?! prostě vás zeman nejmenuje, tečka. co kdybyste se hladíku šel zabývat PRACÍ?! jste jen další VEŠ v kožichu a PARAZIT na státu = přínos nula, ale cvhtěl byste se mít dobře! :-((( JSTE AKORÁT NA FACKU, doufám, že ji brzy obdržíte, nic jiného si totiž nezasloužíte!

Neděle, 8. ledna 2023, 18:48Odpovědět

Zeman nechce měnit názor na jmenování Hladíka. Vytýká mu kauzy i nedostatek vzdělání  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.