Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté se zabývají Vrabelovými výroky na adresu členů vlády

Policisté se zabývají výroky svolavatele protivládních demonstrací Ladislava Vrabela. Informoval o tom Deník N. Vrabel podle serveru v internetovém vysílání prohlásil, že někteří členové vlády by "neodešli po svých", kdyby se s ním potkali.

"Policisté se tím na základě podnětu zabývají," řekl Deníku N bez dalších podrobností mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Vrabel podle webu ve vysílání řekl, že premiér Petr Fiala (ODS), ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) a ministryně obrany Jana Černochová (ODS) rozpoutávají válku. "Kdyby byli vedle mě, můžu vám říct, že by rozhodně neodešli z místnosti po svých, aby šli dál rozpoutávat válku," uvedl.

Vrabel také podle serveru mluvil o tom, zda změnit koncept své "nenásilné revoluce". Násilnou revoluci však Vrabel podle svých slov nechce. Deníku N se muž ke svým výrokům nevyjádřil.

Vrabel zorganizoval 17. listopadu pochod k budově České televize (ČT) na Kavčích horách, požadoval, aby mohl v televizi vystoupit s projevem. Televize to už předtím odmítla. Na demonstraci zaznívala kromě kritiky obsahu zpravodajství ČT také kritika vlády. Vrabel organizoval protivládní protesty i dříve, na demonstraci 28. října se podle odhadů policie sešly nižší desítky tisíc lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky ČR, kriminalita, demonstrace, vláda, 1989

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

ano, ČESTÍ POLICISTÉ MAJÍ HROMADU ČASU, aby se zabývali PI*ČO*VI*NA*MA! na víc stejně nemají KOULE! :-(((

Středa, 23. listopadu 2022, 19:10Odpovědět

Vanda Kadeřábek

To samé se dá říci i tak, že je to právně nenapadnutelné. Bez slovní výhrůžky násilím. Ale pan Vrábel se i z této své formulace může vyvinit. Stačí, když uvede, jak to myslel. Je už všeobecně známo, že tato vláda je z polistopadových ta nejhorší.

Středa, 23. listopadu 2022, 08:56Odpovědět

Policisté se zabývají Vrabelovými výroky na adresu členů vlády  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.