Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně oslavili státní svátek demonstrací proti vládě. Přišel i Okamura

Stejně jako v hlavním městě se také v Brně konala v den oslav československé státnosti demonstrace. Lidé nespokojení se současnou vládou se shromáždili na Zelném trhu. Podle policistů a pracovníků městské části Brno-střed se akce zúčastnilo na dva tisíce lidí.

Demonstrující s českými vlajkami a transparenty přišli s úderem čtrnácté hodiny vyjádřit nespokojenost s činy vlády, zdražováním i přístupem České republiky k válce na Ukrajině. V davu se ukázali zástupci a fanoušci SPD, Trikolory, Hnutí PES nebo Svobodných. Jako první vystoupil s projevem předseda SPD Tomio Okamura se slovy, že vláda nezvládá energetickou krizi.

Podle Okamury nebude v Česku dost financí na důchody, adekvátní zdravotní péči ani základní životní potřeby. „Vláda uvrhává miliony lidí a firem do obrovských problémů," řekl na pódiu demonstrantům, kteří zaplnili horní část náměstí zhruba po kašnu Parnas. 

Kritika se náměstím ozývala zejména na podporu, kterou Česká republika poskytuje Ukrajincům prchajícím před válkou. Demonstrující chtějí podle svých slov řešit "neuspokojivou situaci" demisí vlády Petra Fialy, která se moci ujala loni na podzim.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SPD Brno

Štítky ČR, vláda, demonstrace, SPD, Brno, Tomio Okamura, Česko, Zelný trh (Brno), Brno-střed, Svoboda a přímá demokracie, ruská invaze na Ukrajinu, Strana svobodných občanů, Trikolóra hnutí občanů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vanda Kadeřábek

Státní svátek je k demonstraci za stát civilizovanější, velmi vhodný. Zvláště jde-li o výročí založení státu. Tehdy to vůbec nebyl stát fašistický. Dnes je tedy převeliký důvod pro demonstrace proti "našemu" státu.

Sobota, 29. října 2022, 08:18Odpovědět

V Brně oslavili státní svátek demonstrací proti vládě. Přišel i Okamura  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.