Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hladík: Když to jde v životním prostředí, musí to jít i na celém Brně

PR článek

V posledních čtyřech letech se Brnu podařilo uskutečnit spoustu důležitých projektů v oblasti životního prostředí. To měl na starost první náměstek brněnské primátorky a zároveň její největší vyzyvatel v nadcházejících volbách Petr Hladík. 

Rozšířili jsme systém oblíbených ekodotací. Jako první město v Česku jsme zavedli dotace na výstavbu zelených střech a přispěli jsme lidem také na zařízení pro zachytávání dešťové vody. Získali jsme za to prestižní ocenění v rámci soutěže Chytrá města. Přijali jsme akční plán pro dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050. Za obrovský úspěch pak považuji to, že se k tomuto plánu připojilo přes 50 soukromých brněnských firem,” uvedl Hladík. 

Brno se také vydalo na cestu k energetické nezávislosti města ještě před začátkem energetické krize. „Zahájili jsme výstavbu městské solární elektrárny. Jsem rád, že jsme v Brně nezaspali dobu a začali se na využití solární energie připravovat zavčas. Do roku 2026 osázíme 500 střech městských budov solárními panely. Do budoucna umožníme každému občanovi, aby se zapojil do společné městské sítě a dokážeme mu garantovat stabilní ceny energií. Také jsme připravili výstavbu třetího kotle na energetické využití odpadu. Díky němu dokážeme pokrýt 42 % současné spotřeby celého města energií získanou z odpadů,” doplnil Hladík. 

Zahájit se také povedlo výstavbu protipovodňových opatření. „Šestnáct let se o tom mluvilo, ale nám se konečně podařilo zahájit výstavbu. Úspěšně jsme zrevitalizovali část Ponávky, u které vyrostl nový park Mariacela. Nyní pracujeme na novém parku u přilehlé ulice Škrobárenská. Začali jsme s obnovou přírodního koryta na Svratce, kde vznikne náplavka pro rekreaci a nová kolonáda pojmenovaná po předním brněnském architektovi Ivanu Rullerovi. Další etapy jsou ve fázi projektování, a to i na řece Svitavě,” doplnil Hladík, který dokonce dostal nabídku na post ministra životního prostředí, kterou ale odmítl kvůli Brnu a rodině. 

Město Brno také zahájilo program Nové parky pro Brno, díky kterému vznikne až 50 nových parků. Dále byl zahájen systematický sběr bioodpadu a podařilo se zrevitalizovat největší brněnský vnitroblok v Žabovřeskách. „Když vidím, co se nám společně s Odborem životního prostředí, Odborem vodního a lesního hospodářství nebo Kanceláří architekta města povedlo, jsem přesvědčen o tom, že bychom dokázali posunout podobně celé Brno,” dodal Hladík. 


Zadavatel/KDU-ČSL
Zhotovitel/KDU-ČSL

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Hladík, Volby, Komunál, Petr Hladík, životní prostředí, stavba, KDU-ČSL, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladík: Když to jde v životním prostředí, musí to jít i na celém Brně  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.