Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Saď zeleň s námi, nabádají kandidáti Fakt Brno

PR článek

Aquaponické saláty i cibulky krokusů rozdávají kandidáti Fakt Brno na svém předvolebním kontejneru. Podtrhují tak důraz na inovace a témata životního prostředí.

Brňané mohou už měsíc denně potkávat kandidáty hnutí Fakt Brno u předvolebního kontejneru před kostelem sv. Jakuba. Odnést si mohou mimo propracovanou programovou brožuru i zajímavé předměty. Oblíbenými se staly sazenice salátu a bazalky, které pochází z aquaponické farmy. „Rozdáváme sazenice předpěstované na brněnské aquaponické farmě. Jedná se o uzavřený systém, který spojuje chov ryb s pěstováním zeleniny. Ryby poskytují hnojivo rostlinám a rostliny naoplátku čistí vodu rybám. Nepoužívají se žádná umělá hnojiva a ušetří se až 95 % vody. Nechtěli jsme dávat lidem propisky a kolečka do košíků. Dáváme jim něco zajímavého a současně představujeme inovace,” komentuje David Pokorný - lídr kandidátky Fakt Brno.

Právě heslo “Saď zeleň” je jedním z nejviditelnějších napříč všemi subjekty, a proto je hnutí mnohými označováno jako černý kůň voleb. V programu však nesází pouze na výsadbu stromů a péči o zeleň, ale i na prvky v moderním stavitelství. Jedním z cílů je při rekonstrukcích budov instalovat systémy na využívání šedé a dešťové vody. To zaručí lepší hospodaření s vodou a dlouhodobě sníží provozní náklady nemovitostí. „Při zvyšujících se cenách energií je nutné investovat do snižování provozních nákladů. Dostaneme solární panely na budovy vlastněné městem. Nejsou to jen úřady, ale i školy, knihovny a bytové domy. Odstartujeme i rozvoj výroby vodíku v Teplárnách Brno, abychom snížili závislost na dovozu energie ze zahraničí. Navážeme na výstavbu štěpkového zdroje tepla,” odhaluje plány Pokorný, který má zkušenosti z vedení brněnských tepláren.

Kompletní program hnutí má téměř padesát stran a byl představen veřejnosti jako “Program, co má koule” při happeningu na náměstí Svobody. Pracovala na něm řada odborníků z praxe. Hlavními oblastmi jsou mimo prostředí pro život i doprava, vzdělávání a kultura. „Pro každou z gescí máme odborníka, který se jí dlouhodobě věnuje a dokáže ji posunout dál. Stavíme na faktech a ověřené praxi. Spousty nápadů čerpáme ze zahraničí,” komentuje Pokorný.

Fakt Brno v letošních volbách kandiduje vůbec poprvé. Celoměstským lídrem je dosavadní zastupitel a fyzik David Pokorný. Hnutí staví kandidátku také na městskou část Brno-střed, kterou vede herec a producent Tomáš Žilinský. Volby se uskuteční již v pátek 23. a sobotu 24. září.


Zadavatel: Fakt Brno
Zhotovitel: Fakt Brno

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Fakt Brno, Komunál, Volby, David Pokorný, Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Saď zeleň s námi, nabádají kandidáti Fakt Brno  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.