Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kandidát na brněnského primátora Hladík představil deset věcí, které je v Brně potřeba udělat co nejdříve

PR článek

Největší vyzyvatel brněnské primátorky Petr Hladík představil deset věcí, které je potřeba v Brně udělat co nejdříve. Podle Hladíka potřebuje Brno jasný plán.

Všichni ví, co je potřeba udělat, ale bohužel se o tom často jenom mluví. Je potřeba, aby politici začali brát vážně potřeby lidí. Tři měsíce jsme chodili mezi lidmi a sbírali jejich podněty. Na základě těch jsme vytvořili plán pro Brno podle jejich přání. Ten teď mohou najít na www.tadybrno.cz/program. Důležitá je otevřená komunikace. Lidé musí vědět, co se děje za zdmi magistrátu, proto se s nimi chceme aktivně potkávat v jednotlivých městských částech,“ uvedl Hladík, který v loňském roce na podzim odmítl nabídku na post ministra životního prostředí ve Fialově vládě kvůli Brnu a rodině. Má pět malých dětí.

Když chceš změnit svět, běž domů a miluj svou rodinu. A když chceš změnit naši zemi, musíš změnit nejprve svoje město. Takhle to mám, a proto zůstávám doma v Brně,“ uvedl tehdy Hladík. 

10 věcí, které je potřeba udělat

(A už dávno měly být)

1) Je potřeba lidem poradit s energiemi. 
Město musí vytvořit energetickou kancelář, která lidem bezplatně a nezávisle poradí a pomůže řešit jejich problémy v rámci energetické krize. V Brně nesmí být prostor pro energetické šmejdy.

2) Je potřeba pomoct rodičům zvládnout tuhle těžkou dobu. 
Nastavíme systém rodičovských voucherů, které pomůžou rodičům s náklady na kroužky, sportovní kluby, základní umělecké školy a další organizované volnočasové aktivity každého dítěte do 18 let. Chceme zavést příspěvek 6 tisíc korun ročně na každé dítě

3) Je potřeba rychle zajistit skutečnou energetickou nezávislost Brna.
Dokážeme to na území města Brna do roku 2027. Jak? Celkem 42 % spotřeby města Brna pokryje třetí kotel na energetické využití odpadu, 20 % teplo z odpadních vod, 15 % teplo z dřevní štěpky, 23 % špičkovací zdroje. V následujících 4 letech poryjeme 500 střech fotovoltaickými panely.

4) Je potřeba co nejrychleji přijmout územní plán. 
Už nikdy se nesmí stát nástrojem politického boje. Neschválení územního plánu byla chyba, která dopadla na stovky rodičů kvůli nemožnosti postavit nové školky a stovky majitelů pozemků, kteří přes 20 let čekají, že si vybudují zahradu nebo dům na vlastím pozemku.

5) Je potřeba vypsat architektonickou soutěž na úpravu přednádražního prostoru. 
Veřejný prostor musí navrhovat architekti ne dopraváci. Musí zde vzniknout pěší zóna plná zeleně.

6) Je potřeba pomoct seniorům zvládnout tuhle těžkou dobu.
Rozšíříme bezplatné jízdné v MHD na všechny starobní důchodce. Nebudeme obnovovat poplatek za odpad. Zajistíme dostatek dostupných bytů pro seniory, kteří nezvládají utáhnout komerční nájem.

7) Je potřeba začít otevřeně komunikovat.
Magistrátní politika se nesmí dělat za zavřenými dveřmi. Zavedeme pravidelná setkání vedení města s občany v jednotlivých městských částech.

8) Je potřeba začít řešit parkování. 
Tam, kde městské části budou chtít, rozšíříme rezidentní parkování. Na přeplněných sídlištích postavíme na vyasfaltovaných místech družstevní parkovací domy se zelenou střechou. Na okraji města nebo za městem se konečně musí začít stavět záchytná parkoviště P+R.

9) Je potřeba zajistit bezpečnost v dopravě.
Všechny druhy dopravy si musí být z hlediska bezpečnosti rovnocenné. Je potřeba propojit stávající síť cyklostezek, zamezit vjezdu autům do centra a budovat bezpečné přechody pro chodce. Pohyb po městě nesmí být hra o život.

10) Je potřeba rozjet výstavbu dostupného bydlení.
Na mnoha místech nás brzdí územní plán, nebo nedokončená protipovodňová opatření. Ale nestaví se ani tam, kde se stavět může, to je potřeba změnit co nejdřív.


Zadavate: KDU-ČSL
Zhotovitel: KDU-ČSL

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hladík, Brno, Primátor, Komunální, Volby, Petr Hladík, městská část, územní plán, KDU-ČSL, vláda Petra Fialy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Novák

Chybí mi tam informace, z čeho to chcete financovat, kde na to vezmete peníze... Bez toho jsou to jen plané politické sliby...

Čtvrtek, 15. září 2022, 13:48Odpovědět

Kandidát na brněnského primátora Hladík představil deset věcí, které je v Brně potřeba udělat co nejdříve  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.