Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jeď na čemkoli, hlásí kandidát na primátora David Pokorný

PR článek

V ulicích Brna se objevily stovky konzerv s nápisem Nekonzervuj Brno. K akci se přihlásilo volební hnutí s názvem Fakt Brno, které tímto zahájilo kampaň pro komunální volby. Podle nich je brněnská radnice zakonzervovaná a zasloužila by si mladší a liberální postoje.

Lídrem kandidátky a kandidátem na primátora Brna se stal vědec David Pokorný, který představil plán pro budoucnost Brna a zahájil netradiční kampaň. Nebuď blbej! Jeď na čemkoliv! Saď zeleň! Bav se! To jsou slogany, které prezentují hlavní programové okruhy hnutí. Právě vytvoření funkční dopravní infrastruktury pro jakýkoliv dopravní prostředek je jedním z cílů hnutí. „Doprava ve městě musí být pro všechny. Ať si každý zvolí prostředek, který mu vyhovuje. Uvědomujeme si, že jakákoliv pozitivní motivace k přesednutí z aut na jiný dopravní prostředek je vítaná. Proto kromě dostupné MHD, chceme bezpečný prostor pro pěší a funkční infrastrukturu pro kola, elektrické koloběžky a skůtry či motorky. Zásadní je po vzoru Německa zapojit i železniční dopravu, která se aktuálně v rámci města téměř nevyužívá,” vysvětlil David Pokorný.

Hnutí se svým názvem Fakt Brno odkazuje na to, že je třeba stavět na faktech místo slibů. Kromě celobrněnské kandidátky postavilo také kandidátní listinu v městské části Brno střed, kterou vede herec a producent Tomáš Žilinský. „Je na čase, aby se Brno inspirovalo povedenými nápady v západních metropolích. Staří politici bohužel jedou ve starých kolejích. Musí být slyšet i nové názory,“ doplnil Pokorný. Uskupení vzniklo na základě podpisů stovek Brňáků a letos se o hlasy voličů uchází poprvé.


Vizuálnímu stylu dominuje růžový sprej a odvážná hesla.

Provokativní hesla doprovází i svébytný vizuální styl, kterému vévodí růžový sprej. „Chceme věci dělat jinak, a proto i naše komunikace nejede v zajetých kolejích. Nebojíme se vystoupit z řady,” řekl ke kampani druhý kandidát  Marek Šoška. Hesla navazují na čtyři hlavní priority, kterými jsou vzdělávání, doprava, životní prostředí a kultura. „Vysázíme v širším centru města přes 1000 stromů, udržíme zahrádkářské osady, podpoříme výrobu nezávislé elektrické energie a zajistíme moderní vzdělávací metody pro další generace. Počítáme také s dostavbou dalších budov Technologického parku. Nabídnou na dalších 150 tisících metrech čtverečních tisíce nových pracovních míst pro šikovné lidi. Brno bude městem plným příležitostí, technologickým centrem střední Evropy,“ představil své plány David Pokorný.


Zadavatel: Fakt Brno
Zpracovatel: Fakt Brno

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, politika, volby, Pokorný, Fakt Brno, David Pokorný, Marek Šoška, Technologický park a.s., Německo, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

a na čem UJÍŽDÍTE vy?!

Středa, 29. června 2022, 19:49Odpovědět

Jeď na čemkoli, hlásí kandidát na primátora David Pokorný  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.