Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Homo Politicus společně kandidují. Bude mít brněnské zastupitelstvo první gay pár zastupitelů?

PR článek

Přes sto dílů podcastu Homo Politicus už si poslechly tisíce lidí. Partneři Marek a David už rok oslovují publikum se zákulisím brněnské politiky. Nyní se rozhodli společně kandidovat na brněnský magistrát.

Předávat praktické informace o činnosti města, ale i bavit posluchače. Takový záměr mají autoři podcastu David Pokorný a Marek Šoška, kteří se věnují převážně Brnu. Mezi probíraná témata patří tvorba rozpočtu, fungování zastupitelstva i výstavba nového nádraží. Politiku doplňují i o příběhy ze života. „Jsme upřímní a často probíráme věci, které jsou tabuizované. Nebojíme se zajít do hloubky a řešit i LGBT problematiku. Natáčení je společný koníček, který překvapivě někdo poslouchá,” říká s nadsázkou David Pokorný.

Společně totiž David s Markem žijí už několik let, a proto mohou čerpat ze svého života. V díle LGBT stereotypů se například dozvíte, jestli musí mít gay domácnosti rozdělené role a zda je jejich úhlavním cílem zničení tradičních rodin. Singl posluchačům by se mohl líbit díl o tom, jak zvládnout ideální první rande. Většina témat je však zaměřená na věci veřejné. „Snažíme se vysvětlovat věci jednoduše a pobavit u toho. Někdy to je jednoduché, když zkouším Marka z fyziky, ale při komentování rozhodnutí Ústavního soudu to jde těžce. Politická, odborná a osobní témata střídáme,” dodává David.

Jubilejním stým dílem podcastu oznámili, že spolu budou usilovat o zisk mandátů v brněnském zastupitelstvu. Oba jsou totiž zakladatelé lokálního hnutí Fakt Brno, které Pokorný do podzimních voleb vede. Chtějí přinést řešení místních problémů a inspirovat se v zahraničí. Velký důraz kladou na životní prostředí, což nastiňují i další témata podcastů. „Vydali jsme epizody, ve kterých řešíme recyklaci komunálního odpadu, hospodárné nakládání s dešťovou vodou a další ekologická témata, která jsou nám blízká. Nástroje ohleduplné k planetě bych chtěl aplikovat v Brně. Do ulic nasázet stovky stromů, využívat šedou vodu v městských budovách, anebo podporovat cyklodopravu,” komentuje Marek Šoška, který je dvojkou kandidátky hnutí Fakt Brno.

Oba dodávají, že rozhovory v ulicích a průběh kampaně je vždy bohatý na vtipné historky, a proto se posluchači nemusí bát o nové díly. Podcast Homo Politicus vychází každé pondělí, a to na platformách Spotify, Apple podcast i na YouTube.


Zadavatel: Fakt Brno
Zpracovatel: Fakt Brno

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Volby, Zastupitelstvo, Fakt Brno, Apple, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Budou tu noví ZASTU - P Y T E L É, má být dražší teplo, tak třeba bude sleva.....

Pátek, 10. června 2022, 10:44Odpovědět

Diskutér T.

TO NÁM TU JEŠTĚ CHYBĚLO.........A BRNO UŽ MÁ VŠECHNO.

Středa, 8. června 2022, 14:59Odpovědět

Bohumil Borovský

Sleduji práci brněnských zastupitelů z blízka už řadu let. A myslím, že svou práci odvádějí velmi dobře. A ti pánové, co si na zastupku chtějí honit triko a vylepšovat PR, mi tím pádem připadají asi jako páté kolo u vozu. Chystají se řešit věci, které už jsou dávno řešené a běží. Další zbytečná pidi strana? Kolik takových už tu za posledních 20 let bylo? A co dokázaly, kromě chaosu? A kde skončily a s nimi i její zakládači?

Středa, 8. června 2022, 10:31Odpovědět

Baron Kocharovski

zastupitelé by se měli prezentovat svými schopnostmi, znalostmi, politickými názory..., ale rozhodně NE tím, koho preferují u sebe v posteli! :-((( to může zaujmout akorát v PŘETOPENÝM KLUBU... :-(((

Neděle, 5. června 2022, 23:01Odpovědět

Jarmil Holík

✌️

Neděle, 5. června 2022, 19:53Odpovědět

Homo Politicus společně kandidují. Bude mít brněnské zastupitelstvo první gay pár zastupitelů?  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.