Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hodonín truchlí. Zemřel dlouholetý místostarosta Ladislav Ambrozek

Smutek zavládl v Hodoníně. V jednapadesáti letech zemřel dlouholetý místostarosta jihomoravského města Ladislav Ambrozek. Bývalý lidovecký politik a otec pěti dětí podlehl dnes vážné nemoci. Informaci o úmrtí potvrdila hodonínská radnice na svém webu.

Ambrozek pochází z Hodonína, po ukončení gymnázia v roce 1988 nastoupil studium na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, oboru meteorologie a ochrana životního prostředí. Po návratu z vojny služby učil v Mutěnicích učil fyziku, informatiku, chemii a náboženství. Po roce 1989 se zapojil do KDU-ČSL.

Zastupitelem města Hodonína byl poprvé zvolen v roce 1997 a v listopadu 1998 se stal místostarostou města. Pozici ve vedení radnice zastával osm let do roku 2006. V pozici místostarosty poté působil i ve všech následujících volebních obdobích až dosud, byť v některých minulých letech s přestávkami. 

V Hodoníně patřil k nejdéle sloužícím politikům, byl hrdým patriotem, což se odráželo i v jeho práci. Plně se věnoval sociální oblasti, dále tématům školství, ekologie, městské zeleně, odpadového hospodářství a jako dlouholetý garant odboru ekonomiky a financí také hospodaření města. V pozici místostarosty dále soustředil svou pozornost na bezpečnost města a rozvoj hodonínských lázní. Ve své profesi však nebyl úzce zaměřen. Hodonín jej zajímal celkově a své rodné město miloval. Pokud to bylo v jeho silách, snažil se vždy lidem pomoci, byl ochotný člověka vyslechnout a hledat řešení jeho problémů,“ uvedla za hodonínskou radnici Petra Kotásková.

Hodonínský politik pravidelně po městě jezdil výhradně na kole, a to za jakéhokoliv počasí.  Byl otcem pěti dětí a rok i spokojeným dědečkem malé vnučky. Kdo jej v pozici místostarosty nahradí, zatím není jasné.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky Hodonín, radnice, Úmrtí, Politika, KDU-ČSL, Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, Mutěnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonín truchlí. Zemřel dlouholetý místostarosta Ladislav Ambrozek  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.