Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na Hrad míří trestní oznámení z Brna. Stěžuje si aktivista Hollan

Brněnský aktivista a bývalý náměstek primátora Matěj Hollan se dnes na sociálních sítí pochlubil svým fanouškům, že podal trestní oznámení na Kancelář prezidenta republiky. Podle něj se okolí hlavy státu dopouští na Zemanovi trestných činů proti zdraví a životu, a proto žádá, aby se záležitost prověřila.

Hollana, jenž na sebe v minulosti upozornil například videem z Ukrajiny, na němž se nechává bičovat, přiměly k akci události posledních dnů. Poslední kapkou pro něj bylo, když si v médiích přečetl, že k Zemanově lůžku nepovoleně přišel předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček. Poslance z hnutí ANO do nemocnice přivedl bez vědomí lékařů kancléř Vratislav Mynář.

Ústřední vojenská nemocnice v Praze se ale ohradila a potvrdila, že Vondráček neměl na pokoji pacienta co dělat. Právě to zvedlo ze židle známého brněnského aktivistu, jenž svůj krok považuje za občanskou povinnost. Pokud by pan Zeman nebyl ve vážném stavu, nedělala by nemocnice a policie takové manévry. Nedělám takové kroky, jako je podávání trestních oznámení, běžně. Nyní tu povinnost ale jako občan cítím,“ zdůvodnil Drbně své motivace k podání trestního oznámení na Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Kritika sílí nejen z Brna

K trestnímu na Hrad se neodhodlal pouze brněnský politik, který v minulosti v Brně zastával i post radního pro dopravu. Kvůli ublížení na zdraví z nedbalosti podal trestní oznámení také například neurolog Martin Jan Stránský. K rozhodnutí jej vedly médii zveřejněné záběry bezvládného Zemana.

Kontroverze vzbuzuje také Vondráčkův výrok, že je Zeman schopný vykonávat svoji funkci, což má podle něj dokazovat prezidentův podpis na listině svolávající schůzi Sněmovny. O pravosti podpisu se začalo velmi záhy spekulovat. Případem se proto už zabývá Policie České republiky.

„Náznaky, že došlo k padělání prezidentova podpisu považuji za sabotáž,“ myslí si Hollan, který je místopředsedou hnutí Žít Brno, jehož členové na sebe v souvislosti s prezidentem upozornili už v minulosti. 

Například před prezidentskými volbami roku 2017 zveřejnil bývalý radní Brna-střed Svatopluk Bartík nepodloženou informaci, že má hlava státu rakovinu v pokročilém stádiu. Letos Krajský soud v Brně bývalému brněnskému politikovi potvrdil, že se za svůj výrok musí omluvit a uložil mu pokutu ve výši čtvrt milionu korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Matěj Hollan | Zdroj Jana Černochová

Štítky hollan, prezident, zeman, trestní oznámení, nemocnice, Matěj Hollan, Pražský hrad, Brno, Radek Vondráček, Kancelář prezidenta republiky, Poslanecká sněmovna ČR, Praha, Vratislav Mynář, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Glőckner

Ten človíček opravdu nemá všech pět pohromadě. Nechá se bičovat na Ukrajině... Ještě k temu ten hošánkovské deštníček... Bože, smiluj se! :D

Sobota, 16. října 2021, 10:20Odpovědět

Zdeněk Bálka

V Černovicích mají internet nebo vycházky?

Sobota, 16. října 2021, 08:15Odpovědět

Na Hrad míří trestní oznámení z Brna. Stěžuje si aktivista Hollan  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.