Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bezpečí nemusí trvat dlouho, prodavači kebabu odvádějí daň na džihád, říká nový poslanec za SPD

SPD získala při volbách do Poslanecké sněmovny v Praze 28 879 hlasů, tedy 4,59 procenta, což stačí na jeden mandát. 3249 preferenčních hlasů získal Jiří Kobza, který šel do voleb ze čtvrtého místa kandidátky a přeskočil tak i pražského lídra Josefa Nerušila. Jiří Kobza je bývalým členem KSČ, od roku 2015 člen SPD a od roku 2017 je za tuto stranu v Poslanecké sněmovně.

„Měli jsme na víc, ale voliči rozhodli“

Jak vnímáte volební výsledek SPD v Praze?
Jsem mírně zklamán, věřil jsem, že v Praze dosáhneme dvou mandátů. K tomu nám chybělo 14 tisíc hlasů, přičemž jen v Praze propadlo asi 61 tisíc hlasů na euroskeptické, pronárodní a sociálně konzervativní straně politického spektra. Společně s hlasy pro SPD by to dalo čtyři pražské mandáty. A to nepočítám propadlé hlasy pro ČSSD, byť i určitá část jejích voličů nemá k programu SPD daleko.

Jak vnímáte celkový volební výsledek SPD v České republice?
Dopadl pod moje očekávání, měli jsme na víc, ale voliči rozhodli. Rozhodující roli opět sehrály statisíce propadlých hlasů, před čímž jsem mnoho let opakovaně veřejně, leč marně, varoval. Celkový výsledek voleb a sněmovní poměry mohly být opačné.

Díky čemu jste dokázal zvítězit, přestože jste byl na čtvrtém místě kandidátky? Jakým způsobem jste vedl předvolební kampaň?
Moje kampaň byla kontaktní, vedená osobně. Po celou dobu mého mandátu, a poslední rok zvláště,  jsem vedl řadu diskuzí, přednášek, besed, prostě šlo o přímý kontakt s voliči. Kromě toho jsem publikoval řadu článků na aktuální témata, které jsem zveřejnil na různých alternativních médiích. A hlavně voliči jistě zohlednili moji politickou činnost a práci za poslední čtyři roky, nejen tu poslaneckou.

„Mnozí z těch, kteří nás nevolili, mi nyní vyčítají chyby SPD“

Na facebookovou stránku jste napsal „Nejsem zvědavý na výlevy voličů Volného bloku ani dalších pidistran, které zavinily současný stav.“ Jaký stav máte na mysli?
Především roztříštěnost konzervativní vlastenecké fronty, která napomohla vítězství oněch podivných koaličních slepenců. Je paradox, že mnozí z těch, kteří nás nevolili, mi nyní vyčítají chyby SPD. Ještě se mi nikdo neomluvil za to, že právě jejich zaslepenost vedla k vítězství liberálů. A že tomu tak bylo, je naprosto nepochybné.

V čem má podle vás spočívat „další společný boj za naše děti, tuto zemi a její lidi“, jak píšete na svém facebookovém profilu? Jaké konkrétní věci chcete prosazovat ve Sněmovně?
Jako konzervativní demokrat chci svým dětem a vnukům odkázat zemi takovou, jakou nám ji vybojovali naši předkové. Samostatnou, svéprávnou a bez cizí nadvlády. A založenou na tradičních společenských hodnotách, zejména těch rodinných. Na úctě ke stáří, k práci, k našemu historickému odkazu.

Po volbách jste poděkoval „všem skutečným vlastencům“, kteří vás podle vašich slov podpořili v boji proti „imigraci, multikulturalismu, zelené sebevraždě a dalším pomatenostem EU“. Zaslouží si lidé, kteří proti takovým věcem bojují, poděkování?
Ano, zasloužili si poděkování. Protože díky poměrně silnému zastoupení hnutí SPD v nové Sněmovně, kde budeme jedinou reálnou euroskeptickou národní a konzervativní opozicí, to nebude mít nová vláda se svými protinárodními návrhy v oblasti evropské a zahraniční politiky tak jednoduché.

„To, že je zatím večer na ulicích bezpečno, nemusí trvat dlouho“

Jak velký problém má podle vás Česká republika s imigrací?
Velký. To, že je zatím večer na ulicích bezpečno, nemusí trvat dlouho. Nelegální migranti musí dostat jasné poselství, že zde nejsou vítáni. Nelegální migraci musíme řešit dříve, než nás zaplaví jako například Německo.

V čem spočívá problém s multikulturalismem v České republice?
Historicky byl český stát sice multietnický, ale vždycky konzervativně monokulturní. Pro nepřizpůsobivé a nenávistné ideologie anebo náboženství zde není místo.

Kdysi jste se vyjádřil, že každý koupený kebab nás přibližuje islamizaci, souhlasíte stále s tímto výrokem?
Kdybyste si přečetl přikázání proroka Mohameda, takzvané hadísy, věděl byste, že každý muslimský podnik je povinen odvádět daň na džihád. Je jedno, zda jde o kebab nebo o baterii do hodinek. To procento povinného odvodu na džihád tam je.

„Neandrtálci žili zcela ekologicky a jak dopadli?“

A v čem spočívá vámi zmiňovaná „zelená sebevražda“? Myslíte, že není v pořádku žít život ekologicky?
Neandrtálci žili zcela ekologicky, bez dopravy, energetiky a průmyslu a jak dopadli? Ekologie musí jít ruku v ruce se zdravým rozumem. Nechat si vnutit aktivistické a zcela nepodložené teze o změnách klimatu je cesta do pekel. Obory jako paleoklimatologie, paleontologie a stratigrafie jasně dokazují, jak se klima na planetě měnilo dávno před tím, než přišli lidé. Teze o uhlíkově negativní Evropě jen dokazují, že jejich autoři chyběli v přírodopisu na základní škole. Jinak by věděli, že uhlík je základním prvkem života na Zemi.

Jaké jsou podle vás „další pomatenosti EU“?
Obrovské zadlužování, zdražování všeho, skrze růst cen energií prostřednictvím zdražování emisních povolenek, nový migrační pakt a tisíce dalších direktiv, nařízení a směrnic, které obrovský aparát chrlí v takovém množství, že není v možnostech jednoho člověka to ani načíst.

„Půjdu dál s kůži na trh, i když to začíná být opravdu adrenalinová záležitost. Mám ale děti a kvůli nim to nevzdám,“ píšete na facebookovém profilu. Podporují vás vaše děti ve vašich názorech a myšlenkách?
Jak které. Moje děti mají právo na svůj vlastní názor, je dobré vést s nimi diskuzi, to mne ale nezbavuje rodičovské zodpovědnosti za jejich budoucnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Kobza

Štítky volby, rozhovor, poslanec, Jiří Kobza, SPD, Praha, Svoboda a přímá demokracie, Poslanecká sněmovna ČR, kebab, Josef Nerušil, KSČ, výsledky voleb, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Kubálek

Jednou komunista, vždycky komunista. Jeho hloupé kecy přesně odpovídají tomuto rčení. Pokud se SPD opírá o takové bolševické kreatury, těžko získá větší podporu. Tak, a jdu si dát kebab! Mimochodem, většinu prodejen kebabů v Česku provozují Kurdové, takže peníze dost těžko půjdou na džihád, ty komunistický chytrolíne!

Čtvrtek, 14. října 2021, 07:45Odpovědět

Bezpečí nemusí trvat dlouho, prodavači kebabu odvádějí daň na džihád, říká nový poslanec za SPD  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.