Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Babiš: Od července by na kulturních akcích mělo být 5 tisíc lidí venku a 2 tisíce uvnitř

Od 1. července by se měl zvýšit maximální počet účastníků na kulturních akcích na 5000 venku a 2000 uvnitř za určitých opatření. V nedělním videu na sociálních sítích to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Rada vlády pro zdravotní rizika a kabinet podle něj bude také v pondělí řešit nošení roušek ve školách.

Aktuálně od úterý 8. června platí, že na kulturních akcích může být tisíc lidí uvnitř a dva tisíce venku. Podmínky testování se v kultuře sjednotily s restauracemi a na kulturních akcích je možné konzumovat občerstvení formou bufetu nebo bufetu s obsluhou s výjimkou konzumace v hledišti. Stále platí, že je možné naplnit jen polovinu hlediště venku i uvnitř.

Od pondělí 14. června bude kapacita venku už bez omezení, pro vnitřní sály stále budou moci pořadatelé využít jen polovinu kapacity. Uvnitř budou moci i nadále být jen usazení diváci, venku bude možné prodávat i lístky na stání s tím, že na každého diváka musí vyjít čtyři metry čtvereční. Stále bude pro návštěvníky platit nutnost mít zakryté dýchací cesty.

Co se týče roušek ve školách žáci a učitelé je při výuce aktuálně nemusí nosit ve většině krajů, výjimkou jsou Jihočeský, Zlínský a Liberecký kraj. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v neděli v Ústí nad Labem uvedl, že povinnost bude zřejmě zrušena i ve zbývajících oblastech. Povinnost mít zakrytý nos a ústa zůstala pro přestávky a společné prostory škol.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vláda.cz

Štítky Babiš, Vláda, Covid, Rozvolnění, Kultura, kulturní akce, Andrej Babiš, ANO 2011, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš: Od července by na kulturních akcích mělo být 5 tisíc lidí venku a 2 tisíce uvnitř  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.