Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Chceme, aby se nám v Brně krásně žilo, říká lídr nového politického hnutí

Brněnský zastupitel David Pokorný se představil v čele nově vzniklého politického hnutí, které má v plánu bojovat o voliče v příštích komunálních volbách. Fakt Brno chce podpořit vzdělávání i změny v dopravě.

David Pokorný  je fyzik a brněnský politik, který ve volbách roku 2017 kandidoval za Svobodné a stal se brněnským zastupitelem. Zároveň působí jako místopředseda spolku Brno autem.

Program nového hnutí Fakt Brno se zaměřuje na podporu vzdělání, vědy, výzkumu a rozvoje města. Zároveň si zakládá na rozumném hospodaření a nakládání s penězi. „Zkrátka chovat se k veřejnému tak, jako by to byly naše vlastní peníze," doplnil David Pokorný. Klíčové je podle členů také téma zajištění plynulé dopravy, a to nejen automobilové, ale také cyklistické a pěší. 

„Chceme, aby se nám v Brně krásně žilo," shrnul Pokorný. Konkrétní program představí hnutí postupně na svých sociálních sítích. Do voleb míří Fakt Brno bez sponzora a všechny výdaje za kampaň si tedy hradí ze svých peněz.

Hnutí se bude soustředit pouze na brněnskou komunální politiku, což podle Pokorného naláká novou skupinu voličů. „Rádi bychom jako lokální hnutí dokázali otevřít politiku i pro lidi, pro které není tolik zajímavá,“ sdělil.

Zakládajícími členy Fakt Brno jsou kromě Pokorného také jeho partner a referent právního oddělení Brna-střed Marek Šoška, podnikatel Oldřich Peprla, vědkyně Denisa Zlámalová nebo dopravní inženýr Jan Tichý. Většina členů jsou nestraníci.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky fakt brno, hnutí, politika, volby, komunální, pokorný, Brno, David Pokorný, peníze, Jan Tichý, Marek Šoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme, aby se nám v Brně krásně žilo, říká lídr nového politického hnutí  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.