Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žabovřeská radnice se dostala pod palbu Pirátů

Na posledním setkání zastupitelů v brněnské části Žabovřesky bylo pořádně živo. O rozruch se postarali opoziční Piráti, kteří tepou vedení radnice za údajnou netransparentnost. Důvodem sporu se stal pirátský návrh na vysílání živého přenosu z jednání zastupitelstva. Starostka nařčení odmítá. Návrh podle ní nebyl nepřipravený.

Návrh opozičního politika Zbyška Martocha (Piráti), který chtěl jednání vysílat on-line, nepodpořili zástupci ODS, KDU-ČSL, ANO a ČSSD. „Považovali jsme za samozřejmost, že umožníme lidem sledovat volené zástupce alespoň online formou, když to epidemiologická situace nedovoluje. Někteří asi nechtějí, aby někdo viděl, jak hlasují,“ myslí si zastupitelka Silvie Mrkvanová (Piráti), podle níž vyhrálo politikaření nad zájmy lidí.

Starostka městské části Lucie Pokorná (ANO) kritiku opozice odmítá. Tvrdí, že pirátský návrh na živý přenos nebyl kompletní. „Zdrželi jsme se hlasování, protože chyběly zásadní informace o tom, na jakém kanálu se bude přenos vysílat, jestli a kam se bude záznam ukládat. Jako právnička dbám na dodržování správných postupů a procesů na městské části,“ hájí postup Pokorná.

Souboj o živý přenos

Jakmile se rozhořel spor o on-line vysílání, zastupitelé koalice a opozice se začali předhánět v tom, kdo nakonec umožní lidem sledovat přenos na internetu. „Náš návrh opět zařadíme na příštím jednání zastupitelstva. Předpokládám, že koalice vytvoří vlastní znění a bude se tvářit, jak je transparentní, je to škoda,“ hlásí Martoch. Starostka Pokorná slíbila, že umožní změnu jednacího řádu tak, aby zastupitelé na nejbližším jednání mohli o živém přenosu hlasovat. „Nemám nic proti on-line přenosům,“ dodává Pokorná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB radnice MČ Žabovřesky

Štítky Žabovřesky, politika, transparentnost, Česká pirátská strana, přímý přenos, Lucie Pokorná, ANO 2011, ČSSD, ODS, KDU-ČSL, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žabovřeská radnice se dostala pod palbu Pirátů  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.