Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Minářovi Lidé PRO nesehnali podpisy. Hnutí končí

Minářovo hnutí Lidé PRO, které vzniklo loni v prosinci, končí. Na twitteru to uvedl bývalý ředitel protikorupční organizace Transparency International David Ondráčka. Ten na projektu spolupracoval právě s Mikulášem Minářem, bývalým předsedou spolku Milion chvilek pro demokracii. Hnutí podpoří jiné opoziční demokratické strany.

Subjekt informaci potvrdil dnes ráno. Původně hnutí usilovalo o 500 tisíc podpisů, aby kandidovalo v podzimních sněmovních volbách, dosud jich nasbíralo 39 250.

„Projekt Lidé PRO končí. Nepodařilo se nám sebrat dost podpisů. Proto dodržíme svůj slib. Nebudeme tříštit politické spektrum další malou stranou. Odstupujeme a podpoříme opoziční demokratické strany," uvedlo hnutí. Minář ve volbách podpoří stávající opoziční koalice, aby netříštil politické spektrum, další čtyři tváře hnutí však chtějí pokračovat v politické činnosti jiným způsobem.

„Spoluvytvářeli jsme na opoziční strany tlak, aby dotáhly své spojenectví. A když se ukázalo, že poptávka po nové straně není tak velká, odstupujeme v jejich prospěch, abychom netříštili. Přesvědčivé vítězství demokratického tábora je totiž pro tyto volby to nejdůležitější,“ uvedl Minář.

Minář podle svých slov nelituje úsilí, které do projektu vložil. „I kdybych předem věděl, co všechno se stane, šel bych do toho znovu. Hrozně moc mi to dalo. Hodně jsem se naučil. Poznal jsem skvělé lidi. Obrovsky mi to rozšířilo obzory. Vím, že tohle vše do společnosti nějakou cestou vrátím. A věřím, že z našeho úsilí toho ještě mnoho dobrého vykvete,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky politika, volby, Minář, Lidé PRO, Mikuláš Minář, projekt, David Ondráčka, Transparency International, Milion Chvilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

V poslední době všude kolem jenom samé blbé zprávy. Konečně jedna, která potěší.

Středa, 24. března 2021, 15:44Odpovědět

Minářovi Lidé PRO nesehnali podpisy. Hnutí končí  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.