Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Roman Prymula se stal poradcem prezidenta Miloše Zemana

Před 12 dny skončil Roman Prymula jako poradce premiéra Andreje Babiše (ANO). Ten s ním ukončil spolupráci poté, co navštívil fotbalový zápas Evropské ligy. Nyní se přední český epidemiolog objevil na oficiálním seznamu poradců prezidenta Miloše Zemana.

O tom, že bude Roman Prymula oficiálně přizván mezi poradce prezidenta, avizoval Miloš Zeman v nedělní debatě na televizi Prima. "Já s ním budu spolupracovat, milá paní moderátorko, nikoli jako s návštěvníkem fotbalových utkání, i když mám Slavii rád, ale s nejlepším českým epidemiologem," řekl v rozhovoru.

Podle informací DeníkuN se má jednat o neplacenou pozici. Epidemiologovi na podzim prezident udělil nejvyšší státní vyznamenání.

Prymula nedávno skončil na postu poradce premiéra

Důvodem je jeho návštěva fotbalového zápasu mezi Slavií a Leicester City, který se hrál v Praze. Právě Roman Prymula jen pár hodin před tím sdělil do médií, že by se měl zavést tvrdý lockdown, včetně omezení pohybu lidí. Účast bývalého ministra zdravotnictví na fotbale není jeho prvním přešlapem.

Prymulu už v říjnu zachytil na fotografiích deník Blesk, jak v noci vychází bez roušky z uzavřené restaurace. Ty musely být kvůli šíření koronaviru pro hosty mimo provoz, mohly mít do 20:00 otevřené jen výdejové okénko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MZČR | Zdroj Deník N

Štítky Roman Prymula, Miloš Zeman, fotbalový zápas, Evropská liga UEFA, SK Slavia Praha, ANO 2011, Andrej Babiš, Leicester City FC, TV Prima, Vratislav Mynář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Prymula se stal poradcem prezidenta Miloše Zemana  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.