Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Znojmo ožije divadlem, bude se hrát na náměstích i v zahradě

Znojmo ožije od poloviny srpna divadlem, hrát se bude v hradebním příkopu, na náměstích, nádvoří kláštera i v garáži pivovaru. Divadelní festival nazvaný Znojmo žije divadlem! je letošní novinkou. O akci informovala mluvčí radnice Zuzana Pastrňáková. Návštěvníci podle ní budou moci vidět komedie, vážné hry i představení pro děti. Ojedinělá bude možnost návštěníků vyzkoušet si různé divadelní funkce, například herců nebo osvětlovačů.

Festival začne ve středu 14. srpna a skončí 21. srpna. "První ročník akce Znojmo žije divadlem! je skvělou příležitostí nejen pro milovníky divadelního hlediště, ale i pro ty, kteří by se rádi do divadla sami zapojili a byli zasvěceni do všeho okolo příprav divadelního představení," uvedl Dušan Varga, ředitel Znojemské besedy, která akci pořádá. Divadelní workshopy jsou přichystané na sobotu 17. srpna, zájemci se musí přihlásit předem.

Do Znojma přijede například Divadlo Bufet se svým Autobufem, které odehrává představení přímo ve speciálně přizpůsobeném autobusu. Lidé jej uvidí v pondělí 19. srpna v Obrokové ulici a na Masarykově náměstí. Představí se také Divadlo Feste se svojí hrou Havel píše Husákovi, přijede Divadlo plyšového medvídka, HaDivadlo nebo Národní divadlo Londýn. Přesný program najdou zájemci na internetových stránkách www.znojmocity.cz. Permanentky na všechna představení stojí 500 korun.

Zdroj ČTK

Štítky Znojmo, kultura, divadlo, představení, klášter, pivovar, nádvoří, divadelní festival, zahrada, Znojemská Beseda, Královské národní divadlo, HaDivadlo, Divadlo Feste

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo ožije divadlem, bude se hrát na náměstích i v zahradě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.