Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zimní radovánky v Brně? Beze sněhu pouze bruslení

Po slibné předvánoční nadílce sněhu je konec, a tak vyznavači zimních sportů mají v Brně nyní jen jedinou možnost vyžití. Jít si zabruslit na některé z umělých kluzišť. Jedno z nich je na ploše bývalého zimního stadionu za Lužánkami, další pak vedle plaveckého stadionu na Kraví hoře.

A kdo nechce moc daleko cestovat, stačí zajít na kluziště na Nové sady vedle tzv. Malé Ameriky nedaleko od historického centra. Zdejší kluziště provozuje stejně jako to na Kraví hoře už několik let radnice městské části Brno-střed a je o ně zájem po celou zimní sezonu.

„Chodím sem pravidelně, a i když nejde o velkou plochu, mně to stačí. Nejsem zas tak zdatná bruslařka,“ svěřila se Linda Jarošová, studentka z Brna.

Mobilní kluziště za Lužánkami má svoji tradici už z dob svého předchůdce, kam na otevřenou plochu vedle zimního stadionu chodilo několik generací.

„Máme zde také potřebný servis. Kdo potřebuje, brusle mu na místě nabrousíme a kdo je nemá, muže si je u nás vypůjčit,“ sdělil ředitel městské společnosti Starez-Sport Martin Mikš, která kluziště spravuje.

Největším lákadlem pro vyznavače ostrých nožů je ale Brněnská přehrada. Ta ale zatím vyžití bruslařům a hokejistům v tuto chvíli nenabízí. Je příliš teplo a ledu nepřibývá.

„Led je příliš tenký, jeho tloušťka je nerovnoměrná a pohybuje se od pěti do deseti centimetrů. Pro bezpečné bruslení by přehrada musela zamrznout alespoň na takových 17 centimetrů,“  varuje před vstupem na jezero mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančíková.

Ani pro lyžaře se letošní zima nevyvíjí zrovna k jejich spokojenosti. A tak sjezdaři a běžkaři musejí za sněhem na uměle zasněžované sjezdovky a tratě do hor, protože přírodního sněhu v posledních dnech moc nepřibylo.

Foto: Starez-Sport

Štítky bruslení, zimní radovánky, kluziště, Lužánky, Kraví hora, Nové sady, HC Kometa Brno, Brno-střed, Malá Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní radovánky v Brně? Beze sněhu pouze bruslení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.