Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V květnu se v brněnských parcích objeví veřejné knihovničky

Podpora četby a knižní kultury je cílem festivalu I kráva má svou knihu, který oživí brněnská veřejná prostranství v polovině května. V parcích lidé najdou putovní knihovničky, v kavárnách a na mnoha dalších místech je čekají autorská čtení, divadelní představení, happeningy a další akce.

Mezi organizátory jsou studenti a absolventi Masarykovy univerzity. Navazují na první ročník přehlídky z roku 2011. Chtějí znovu prezentovat knihy v rozmanitých souvislostech, aby si k nim dokázal najít cestu a pozitivní vztah opravdu každý.

Hlavní část přehlídky potrvá od 15. do 17. května. Putovní knihovničky najdou Brňané například v Denisových sadech, na Obilním trhu a Špilberku. Část doprovodného programu zasadili pořadatelé přímo ke knihovničkám. Další prostory poskytla například Janáčkova akademie múzických umění nebo brněnská pedagogická fakulta.

Vlastní kreativitu zapojí zájemci při dílnách zaměřených na tvůrčí psaní, knižní vazbu, práci s elektronickými knihami a překladatelství.

Zdroj ČTK

Štítky knihy, četba, i kráva má svou knihu, projekt, knihovny, Brno, studenti, Masarykova univerzita, kultura, festival, kavárna, divadelní představení, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, kniha, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V květnu se v brněnských parcích objeví veřejné knihovničky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.