Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V brněnském klubu bude klavír Steinway a pult jako v Abbey Road

Součástí vybavení nového klubu v brněnském Sono Centru bude například klavír slavné značky Steinway nebo mixážní pult, jaký využívají muzikanti také v prestižním londýnském studiu Abbey Road. Do sálu v novostavbě v Žabovřeskách se vejde sedm set sedících diváků, případně tisíc dvě stě stojících návštěvníků.

První koncert obstará pětadvacátého dubna jihoafrické duo Goldfish, oficiální otevření následuje šestého května. Kromě klubu vznikne v Sono Centru také restaurace a tříhvězdičkový hotel s devětatřiceti pokoji. Nepřehlédnutelným architektonickým rysem budovy je betonová koule vystupující z průčelí, uvnitř které se skrývá hudební sál se dvěma balkony a čtyřmi bary.

Právě sférický tvar, s nímž se někteří řemeslníci setkávají poprvé, patří k důvodům několikaměsíčního prodlení stavby. Původně se mělo Sono Centrum otevírat už v únoru. Projekt si podle nedávného vyjádření investora Jiřího Štopla ze společnosti Sono Records vyžádal stovky milionů korun.

Žánrové rozpětí Sono Centra bude podle dramaturga Dana Giače co nejširší. Na různé akce chtějí pořadatelé lákat všechny věkové skupiny od dětí přes studenty až k seniorům, kromě koncertů se počítá také s divadlem, plesy a dalšími společenskými akcemi. "Musíme sem dostat veškerou hudbu, veškeré kulturní dění. Rádi bychom byli centrem nejen brněnské kultury. Rádi bychom oslovili i lidi v Bratislavě, na speciální akce i ve Vídni," řekl Giač.

Díky provázanosti se známým českým nahrávacím studiem Sono a modernímu technickému vybavení klub nabídne špičkový zvuk s možností živého nahrávání. Podobný prostor zatím ve městě chybí. "Má to být klub s naprosto exkluzivní akustikou. Vnímáme to jako velmi důležitou událost v životě Brna," uvedl šéfredaktor portálu Brno - město hudby Boris Klepal.

V souvislosti s přípravou Sono Centra propukl před lety korupční skandál, který vedl k pravomocnému odsouzení někdejšího starosty Žabovřesk Aleše Kvapila a tajemníka radnice Brno-střed Radovana Novotného. Po Štoplovi podle rozsudku požadovali úplatek, který měl zajistit bezproblémový průběh stavby.

Zdroj ČTK

Štítky sono, centrum, Žabovřesky, klavír, klub, Abbey Road Studios, Steinway & Sons, Sono Centrum, Brno, koncert, studium, Vídeň, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnském klubu bude klavír Steinway a pult jako v Abbey Road  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.