Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně zahraje uznávané americké bluesové trio Reverenda Peytona

Do Česka poprvé míří uznávané americké bluesové trio The Reverend Peyton's Big Damn Band. V rámci svého turné vystoupí 14. května v brněnském Sonocentru, poté se představí ještě v Olomouci, Praze a Jablonci nad Nisou. Návštěvníci koncertů se mohou těšit na autentické country blues podané s nadhledem a rockovým až punkovým nasazením.

Lídrem kapely je zpěvák a kytarista Josh Peyton, který vystupuje pod přezdívkou Reverend. Používá kytary z 30. let minulého století a rozvíjí techniky tehdejších bluesových mistrů z delty Mississippi. V kapele jej doplňuje jeho manželka Breezy Peytonová, která hraje na valchu, a bubeník Ben Bussell. Všichni pocházejí z okolí Nashvillu v Indianě.

Brněnský koncert si Sonocentrum nadělí k prvnímu výročí své existence. "Kapela Reverenda Peytona s nadhledem míchá blues, country, folk i ragtime a vše koření punkem a tvrdým rockem," uvedla produkční klubu Dáša Ubrová.

Trio má nabitý koncertní kalendář, odehraje asi 250 koncertů ročně, hlavně v USA a Kanadě. Na evropské půdě se více prosazuje po úspěšném vystoupení na festivalu Glastonbury v Británii. Skupina má na kontě sedm nahrávek, zatím poslední vyšla v lednu a dostala název So Delicious.

Zdroj: ČTK

Štítky koncert, Brno, hudební skupina, Česko, Praha, Olomouc, Jablonec nad Nisou, Mississippi, Indiana, Nashville, USA, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zahraje uznávané americké bluesové trio Reverenda Peytona  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.