Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

The Dark Room festival i letos nabídne širokou paletu režisérských debutů

Kino Art hostí v termínu 21. - 25. února druhý ročník festivalů studentských a nezávislých filmů The Dark Room. Návštevníci uvidí několik světových premiér mladých režisérů. Festival se letos koná především ve znamení žen tvůrkyň.

 

Na festivalu se budou prezentovat filmy studentů z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity a filmy z Vysoké školy múzických umění v Bratislavě. 

V rámci festivalu bude možnost shlédnout díla několika desítek umělců, z nichž některé jsou očekávané světové premiéry.

Například Hledání ženského hlasu od autorky Anny Košťalové poskytuje vhled do problematiky ženské rozmanitosti a postavení žen v české společnosti. O kráse i drsnosti létání v bezmotorovém letadle nad Finskem povypráví členové české plachtařské reprezentace v režii Jana Hrušky. 

Dokument Jana Švece Fanoušci bez hranic představuje portrét pět skupin fanoušků, které mají tři společné znaky: jsou složené především z Čechů a Slováků, podporují zahraniční fotbalové velkokluby a milují společné prožívání vítězství.

Součástí promítání budou i filmy studentů Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity, z nichž se v mnoha případech jedná o režijní prvotiny. Tyto filmy se budou promítat v úterý, vznikly ve školním kurzu a vzhledem k rozmanitosti témat by se mohlo jednat o velmi zajímavou část festivalu. "Byla to pro nás první možnost si zkusit se vžít do režisérské role. Jde o velice zajímavou zkušenost, protože nejde jen o samotné natáčení, ale i celkovou produkci snímku. Některé z nás natáčení tak nadchlo, že uvažují o změně oboru", uvedl jeden z účastníků Martin Šeda.Budou  zde k vidění jak pokusy o "předělávky" scén ze známých filmů, akcemi nabité snímky ve stylu kung-fu, tak i sondy zabývající se hlubšími tématy trápícími českou společnost. 

Festival bude probíhat v jednotlivých blocích. Celodenní vstupné bude 70 Kč, přístup na jednotlivý blok pak 30 Kč. Více informací a kompletní program naleznou návštěvníci na stránkách brněnského kina Art v sekci festivaly a na facebookových stránkách festivalu The Dark Room Film Festival 2015.

 

Štítky festival, film, Kino Art, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity, Jan Švec, Vysoká škola múzických umění v Bratislavě, Finsko, premiéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

The Dark Room festival i letos nabídne širokou paletu režisérských debutů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.