Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

SKA hody na Flédě: Sto zvířat, Polemic a Fast Food Orchestra

Přelom února a března provětrá Flédu ve svižném tempu na dvě doby. Na koncertech se tu představí 3 kapely, které jsou v českých, moravských a slovenských luzích a hájích považovány za ikony žánru ska.

 

 

Skupina Sto zvířat, praotcové a zakladatelé žánru, oslaví ve čtvrtek 19. února na Flédě pětadvacet let na scéně. Na koncertě zazní třiatřicet největších hitů kapelní historie, které pomohli vybrat přímo fanoušci kapely. Stejně bohatou historií se mohou pyšnit i legendární slovenští ska věrozvěsti Polemic. Ti se na Flédě zastaví ve čtvrtek 5. března. Spolu s Fast Food Orchestra zahrají obě kapely nejen čerstvý materiál z nových alba, ale i staré dobré pecky.

Sto zvířat vznikli v roce 1990 z původně rock'n'rollového bandu Matěj Čech. Mají za sebou 12 alb a stovky koncertů nejen v Čechách, ale i ve Francii, Německu a USA. Smečka, vedená šarmantní Janou Jelínkovou a jištěná od bicích principálem Honzou Kalinou, patří ke spolehlivým stálicím festivalových pódií i klubových scén. Aniž by kapela během let ztratila cokoli ze své divokosti, dokáže ve svých písničkách vtipně a sarkasticky reflektovat realitu každodenního života.

Obdobnou roli jako Sto zvířat hrají na slovenské hudební ska scéně Polemic. Kapela se zrodila v roce 1989. Od roku 1994 se v již stabilizovanější sestavě vydala na cestu, která ji postupně pevně usadila na špičku slovenské, ale i české hudební scény. Na Flédu přivezou Polemic své sedmé studiové album Hey! Ba-Ba-Re-Bop, v němž se mísí základní složky ska a reggae se pikantnějšími ingrediencemi v podobě popu, dancehallu či rocksteady.

Fast Food Orchestra jsou další ikonou žánru, který radostně rozhýbe každého. S kořeny v polovině devadesátek se postupně vypracovali FFO v band, jenž vystupoval například i v Brazílii. Fast Food Orchestra navíc sdíleli pódia s Pilfers, Hotknives, Panteon Rococo, Slackers, Selecter, The Skatalites nebo Ska-P. Kapela nedávno vydala novou desku s názvem ZEN!.

Koncerty začínají od 20 hodin a vstupenky na oba koncerty jsou ve stejné cenové relaci: V předprodeji jsou k dostání za 200 Kč, na místě budou stát 250 Kč.

Zdroj: Fleda.cz

Štítky Fléda, hudební skupina, koncert, Sto zvířat, rychlé občerstvení, ska, Francie, USA, Německo, Česko, Brazílie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SKA hody na Flédě: Sto zvířat, Polemic a Fast Food  Orchestra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.