Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ples jako Brno se blíží a láká na netradiční program

S jasným cílem udělat jej nejlepším v české republice dokončují přípravy organizátoři Plesu jako Brno 2015. Ten se uskuteční v sobotu, 17. ledna.

Program již čtvrtého ročníku plesu se nese ve znamení uvolněné atmosféry a vtipu, čemuž by mělo dopomoci i duo moderátorů tvořené předními českými komiky Lukášem Pavláskem a Josefem Poláškem. „Letos sázíme především na netradiční pojetí programu,“ potvrdil jeden z organizátorů Bedřich Snášel.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že jde o klasický „smetánkovský“ ples, což mohou naznačovat ceny lístků v rozmezí 5 – 15 tisíc korun, VIP zóny, účast osobností, jako je např. Chantal Poullain, Simona Stašová, moldavský velvyslanec apod., organizátoři připravili program, díky kterému by dle jejich slov bylo možné přijít na ples bez doprovodu, a budete se královsky bavit.

Pro návštěvníky bude připraven nejlepší catering ze všech českých plesů. Nechybí ledovo-ústřicový bar, veřejné porcování obřího tuňáka anebo třeba degustace arménské brandy. Důležitým aspektem je záměrné předimenzování množství pokrmů a nápojů tak, aby okolo 80% bylo plně k dispozici i okolo třetí hodiny ranní. Otázka plýtvání však není na místě. „Vše, co zbude, odvezeme do brněnské armády spásy,“ uvedl Snášel.

Z umělců vystoupí britská zpěvačka Nicol Lawrence (účastnice britského x-factoru), Big Band Felixe Slováčka nebo skupiny All X, či Ukulele Troublemakers. Je nachystán i fotokoutek, který může každý zdarma využít. Letos poprvé bude otevřeno i druhé patro a v něm kavárna.

Velkým tahákem programu jsou ale samotní moderátoři. „Plánujeme udělat školení, jak dělat oči na hostesku tak, aniž by si toho Vaše partnerka všimla,“ prohlásil Lukáš Pavlásek. Výstupy moderátorské dvojice budou zároveň hereckými etudami.

Součástí programu bude i letos charitativní dražba umění, jež loni vynesla kolem 200 000,- korun. Tento rok ale bude v trochu pozměněném formátu – peníze půjdou k pěti pečlivě vybraným dětem.

Ples se bude konat v Richard Adam Gallery (bývalá „Vaňkovka“), kam se vejde přes 600 hostů. Samotné prostory budou bohatě vyzdobeny tak, aby vytvořily perfektní atmosféru. Tu podpoří i několik tisíc živých květů, z nichž některé budou namočeny do fosforeskujícího prachu.

Personál plesu čítá na sto hostesek a číšníků, z nichž někteří budou k dispozici jedinému stolu. Tento luxus si budou moci spolu s lahví pravého šampaňského na osobu a odvozem limuzínou dopřát majitelé dražších vstupenek. Ti, kteří zůstanou u levnější varianty, se mohou krom welcome drinku a několikahodového menu těšit i na neomezenou konzumaci nápojů (vyjma vybraných vyjímek), míchaný koktejl a kytici.

Ačkoliv je cena o něco vyšší, než při posledním ročníku, již teď hlásí organizátoři rekordní zájem o lístky. Zbývá jich už pouze čtvrtina, a to překvapivě těch levnějších. Pokud se tedy příští sobotu chcete královsky bavit a nevadí Vám si za to připlatit, rozhodně se vyplatí s jejich koupí neotálet.

Napsal: Ondřej Steiger

Štítky Ples jako Brno, ples, Brno, Česko, Lukáš Pavlásek, nápoj, Josef Polášek, Chantal Poullain, Simona Stašová, Felix Slováček, Richard Adam, Vaňkovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ples jako Brno se blíží a láká na netradiční program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.