Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový konkurz na šéfa Národního divadla bude odbornější

Nový konkurz na ředitele či ředitelku Národního divadla v Brně bude zřejmě odbornější. Výběrové řízení se po odstoupení šéfa scény Daniela Dvořáka konalo už na podzim 2012, radnice však nikoho z uchazečů nevybrala.

Nyní má komise za úkol změnit podmínky řízení. Nový konkurz by radnice mohla vypsat do měsíce, informovala dnes novináře náměstkyně primátora Jana Bohuňovská (ODS).

„Rozhodli jsme se, že rozšíříme zadávací řízení. Odborníci mají za úkol změnit podmínky konkurzu. Předpokládám, že se sejdou dvakrát a potom bychom mohli vypsat nové výběrové řízení,“ uvedla Bohuňovská.

Termín, kdy by Národní divadlo Brno mohlo mít nového ředitele, tak zatím není jasný. „Snad někdy na jaře,“ dodala náměstkyně.

Bývalý ředitel divadla Dvořák se vzdal funkce na konci září, od té doby instituci vedla ekonomická náměstkyně Marie Hubová. V prosinci ji v dočasné funkci vystřídal provozní a výrobní náměstek Jan Petr.

Do konkurzu se na podzim přihlásilo 13 lidí, pět z nich postoupilo do druhého kola. Výběrová komise nakonec vedení města jako nového ředitele nikoho nedoporučila.

Bez ředitele je nyní i Filharmonie Brno. Její ředitel Zbyněk Matějů na funkci rezignoval a skončil na konci listopadu. Instituci nyní vede provozně-ekonomický náměstek Roman Fürle.

První kolo výběrového řízení pro obsazení místa ředitele filharmonie se už konalo, do druhého postoupili tři zájemci. Druhé kolo se uskuteční 21. ledna a komise na jeho základě nejspíše vybere vítěze.

Zdroj: ČTK

Štítky Národní divadlo, konkurz, ředitel, Brno, výběrové řízení, Národní divadlo Brno, radnice, Daniel Dvořák, ODS, Jan Petr, Zbyněk Matějů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový konkurz na šéfa Národního divadla bude odbornější  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.