Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nové brněnské studio České televize postaví sdružení ČT Brno

Necelých tři sta milionů korun bude stát nové studio České televize v Brně. Ve veřejné soutěži o tuto zakázku uspělo sdružení ČT Brno, které vytvořilo konsorcium firem IMOS a PKS stavby.

Členy Rady České televize o tom na jejich středečním zasedání informoval generální ředitel České televize Petr Dvořák. Dalších dvě stě milionů korun by mělo stát vybavení studia technologiemi.

Možnosti odvolat se na antimonopolní úřad žádný z neúspěšných žadatelů do 5. září nevyužil.

Vedení Česká televize v blízké době osloví výherce této zakázky, podepíše s ním smlouvu a bude koordinovat činnosti, které povedou k zahájení výstavby.

Brněnské studio veřejnoprávního média v současné době sídlí v komplexu historických budov Typosu v centru města, nové sídlo vyroste v areálu Zetoru v Líšni.

Tento areál by měli stavbaři podle předběžných odhadů vybudovat za 18 měsíců, vyroste tedy nejpozději na jaře roku 2016.
Brněnské studio České televize vyrábí vedle aktuálních reportáží pro ČT24 a zpravodajských pořadů Události v regionech například lifestylový a zpravodajský blok Dobré ráno, soutěž AZ-kvíz, dámský magazín Sama doma, Křesťanský magazín nebo Sváteční slovo.

Štítky čt brno, studio, stavba, nové, projekt, televize, Česká televize, Brno, Petr Dvořák, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Rada České televize, Zetor, Líšeň, ČT24

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové brněnské studio České televize postaví sdružení ČT Brno  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.