Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na výstavě v Brně jsou vystavena díla architekta Libeskinda

V Brně jsou ode dneška vystavena díla architekta Daniela Libeskinda, který je známý především jako autor projektu nové budovy Světového obchodního centra v New Yorku. Výstavu s názvem Architektura je řeč připravila Galerie Architektury Brno. Galerie má podle ní za cíl seznamovat zájemce s různými architektonickými díly, jejich autory, podněcovat diskuse a zájem o architekturu. Výstava potrvá do 3. září.

"Daniel Libeskind je autorem vítězného projektu Memory Foundations, tedy Základy paměti, nové budovy Světového obchodního centra v New Yorku. Jeho součástí je mimo jiné i Freedom Tower, Věž svobody, která je vysoká 1776 stop, což symbolizuje rok vyhlášení nazávislosti USA," uvedl Gabriel Kurtis z Galerie Architektury Brno.

Libeskind se narodil v Polsku a roku 1965 se přestěhoval do USA. V roce 1989 zvítězil v soutěži na projekt židovského muzea v Berlíně, je držitelem mnoha ocenění. "Obdržel například Hiroshima Art Prize, která je udělovaná umělcům, jejichž dílo podporuje porozumění a mír mezi národy a do té doby nebyla nikdy udělena architektovi," podotkla PR manažerka galerie Hurajová. Jeho díla mohou lidé vidět v Galerii Architektury Brno ve Starobrněnské ulici každý den od 10:00 do 18:00.

Zdroj ČTK

Štítky architektura, výstava, Daniel Liebeskind, Brno, Daniel Libeskind, architekt, galerie, projekt, New York, Světové obchodní centrum, USA, Polsko, One World Trade Center

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavě v Brně jsou vystavena díla architekta Libeskinda  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.