Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na výstavě psů v Brně nejvíce zaujal foxteriér z Belgie

Drsnosrstý foxteriér z belgického chovu slavil největší úspěch na Evropské výstavě psů všech plemen v Brně. Získal ocenění BIS, tedy nejlepší pes výstavy. Na druhém místě skončila německá žlutá doga, na třetím pes rasy gordonsetr, zjistila z výsledkové listiny. Výstava začala ve čtvrtek, skončila dnes večer vyhlašováním vítězů.

V juniorské kategorii BIS uspěl východoevropský ovčák, mezi veterány bodoval výmarský krátkosrstý ohař. Řada plemen se díky výstavě v Česku představila vůbec poprvé, patřil mezi ně například brazilský teriér.

Na výstavišti se zároveň konala také národní výstava, dohromady se na obou akcích objevilo asi 20.000 psů a 40.000 návštěvníků. Pořadatele příjemně překvapil zájem veřejnosti, ale i kultivovanost vystavovatelů.

Podobně velkou akci Česko ani Československo dosud nepořádalo, za posledních sedm let je to největší akce v Evropě. "Když se to podařilo, budeme nyní uvažovat o světové výstavě, což by byla ještě mnohem větší akce," řekl předseda Českomoravské kynologické unie Lubomír Široký.

Na letošní výstavu se přihlásili chovatelé z mnoha vzdálených zemí, například z Indie, Peru, Bolívie a Jižní Koreje. Do Brna přivezli psy tří stovek plemen. Početné zastoupení měli například zlatí retrívři, čivavy, mopsové, bernští salašničtí psi a německé dogy.

Zdroj: ČTK

Štítky výstava, pes, Brno, Belgie, Bezpečnostní informační služba, Česko, Světová výstava, Evropa, Českomoravská kynologická unie, Československo, Indie, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavě psů v Brně nejvíce zaujal foxteriér z Belgie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.