Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na veletrzích bezpečnostních technologií bude přes 300 firem

Na veletrzích bezpečnostních technologií IDET a PYROS/ISET, které se letos konají poprvé ve stejném termínu, se bude prezentovat více než 300 firem. Je to o zhruba třetinu méně než před dvěma lety, kdy se obě akce překrývaly pouze částečně.

Veletrh obranných technologií IDET je tradiční brněnskou výstavní akcí. Koná se jednou za dva roky. Letos měl veletrh původně zahájit prezident Miloš Zeman, který je vrchní velitelem českých ozbrojených sil. Účast na akci ale vzhledem k pohřbu Valtra Komárka odřekl.

Nad brněnským výstavištěm v den zahájení, ve středu v 10 hodin dopoledne podle organizátorů proletí vojenská letka, na místě bude i jednotka Hradní stráže.

Jednu z největších expozic na veletrhu bude mít česká armáda, která letos slaví 20 let své existence. Její expozice nabídne srovnání techniky, výzbroje a výstroje, kterou používali čeští vojáci v jednotlivých etapách jejího dvacetiletého vývoje.

Na výstavišti bude mít své zastoupení i obec legionářská. Představí projekt legiovlaku, který by měl jezdit příští rok na českých železnicích. „Zatím jsou opravené do původního stavu tři vagony tak, jak vypadaly před anabází legionářů na Sibiři,“ uvedl zástupce projektu František Trávníček. Legiovlak by měl na dráhu vyjet příští rok v září.

Ze současné moderní techniky a výzbroje budou k vidění nejnovější zbraně, jako jsou útočná puška CZ 805 BREN, pistole Glock a Phantom či lehký kulomet Minimi, kolový obrněný transportér Pandur ve všech verzích nebo lehká obrněná vozidla Iveco, včetně nejnovější chemické verze.

Z českých firem na veletrhu IDET budou například Česká zbrojovka, Excalibur Army, Olympus nebo výrobce letadel Aero Vodochody.

Na veletrzích bezpečnostních sil PYROS/ISET bude vystavovat například Továrna hasící techniky Polička, Agrotec Hustopeče nebo Gumotex Břeclav. Veletrh IDET se koná jednou za dva roky. Předloni akci navštívilo přes 30 tisíc lidí.

Zdroj: ČTK
Foto: Jan Kouba, www.acr.army.cz

Štítky Veletrhy, bezpečnostní technologie, IDET, PYROS/ISET, Brno, BVV, výstaviště, veletrh, technologie, technika, Hradní stráž, Armáda České republiky, Miloš Zeman, Valtr Komárek, Iveco, Olympus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na veletrzích bezpečnostních technologií bude přes 300 firem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.