Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladí výtvarníci zpřístupní o víkendu svoje ateliéry

Prohlédnout si práce studentů bude moci vedle uchazečů o studium také široká veřejnost o tomto víkendu 24. a 25. ledna v budovách Fakulty výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně. Umělecká díla budou vystavena nejen v ateliérech, ale také ve vstupních prostorách či na chodbách školy.

„V budově v Údolní ulici 19 se bude prezentovat celkem osm ateliérů zaměřených na malbu, intermédia, multimédia, video, tělový design, environment a performance. V Rybářské ulici 13/15 pak na zájemce čeká prezentace sochařských ateliérů a budou moci nahlédnou také do malířských ateliérů a ateliérů grafického a průmyslového designu,“ přiblížila nabídku tisková mluvčí VUT Jitka Vanýsková.

Studenti Ateliéru grafického designu 1 budou při příležitosti dne otevřených dveří mimo jiné prezentovat eventy, které museli v rámci výuky kompletně naplánovat, zprodukovat a vybavit propagačními materiály. Prezentace nazvaná NO FIRE NO POWER proběhne v sobotu ve 13 hodin.

Mladí umělci se představí se svými pracemi také mimo prostory fakulty, a to v Pražákově paláci v Husově ulici, kde budou vystaveny návrhy nové vizuální identity Moravské galerie. Tu měli za úkol studenti grafického designu zpracovat během zimního semestru v rámci projektu PROGRESS IN MG.

Další prezentace bude v netradičním prostředí kancelářských prostor Místodržitelského paláce na Moravském náměstí, kde se svými klauzurními a semestrálními pracemi představí studenti Ateliéru kresby a grafiky.

Během víkendových dnů otevřených dveří budou obě budovy Fakulty výtvarných umění VUT v Údolní a Rybářské ulici přístupny všem zájemcům od 10 do 18 hodin.

Štítky ateliér, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, Vysoké učení technické v Brně, Místodržitelský palác, Pražákův palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí výtvarníci zpřístupní o víkendu svoje ateliéry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.