Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Městské divadlo Brno se v prosinci rozloučí s Mary Poppins

Městské divadlo Brno se v prosinci rozloučí s muzikálem Mary Poppins, který patří k jeho nejúspěšnějším titulům. Za tři roky zaznamenal příběh o kouzelné chůvě 152 vyprodaných repríz na domovském jevišti v Brně i v pražském Divadle Hybernia.

Po prosincovém závěrečném bloku se počet repríz zastaví na čísle 167, řekla dnes mluvčí divadla Lenka Pazourková.

Práva na uvedení muzikálového hitu Mary Poppins získalo Městské divadlo Brno teprve jako šestá scéna na světě. Inscenace je plná nejen hereckých, pěveckých a tanečních čísel, ale také triků a "kouzel". V titulní roli se prostřídaly Alena Antalová, Radka Coufalová a Johana Gazdíková, která si vysloužila nominaci na Cenu Thálie.

Brněnská Mary Poppins měla premiéru 20. listopadu 2010, derniéra je na programu 21. prosince. Památkou na úspěšnou inscenaci zůstane nahrávka vydaná na CD.

Muzikály jsou specialitou Městského divadla Brno. Rekord v počtu repríz drží West Side Story, která se hrála 648 krát. My Fair Lady (ze Zelňáku) má 290 repríz, další muzikál Jesus Christ Superstar jich zatím nasbíral 221.

Zdroj ČTK

Štítky Marry Poppins, muzikál, Brno, divadlo, Mary Poppins, Městské divadlo Brno, Alena Antalová, Radka Coufalová, Johana Gazdíková, Cena Thálie, West Side Story, Jesus Christ Superstar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské divadlo Brno se v prosinci rozloučí s Mary Poppins  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.