Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kino Art spouští hlídání, dětské dílny a videopřenosy

Brněnské kino Art otevírá v rámci projektu Art dětem ve spolupráci s centrem Loučka dětské dílny nebo hlídání dětí. V listopadu navíc začíná i sezona moskevského baletního souboru Bolšoj Teatr, kterou si budou moci užít diváci v kině prostřednictvím přímých přenosů.

Malé návštěvníky budou během sobotních představení hlídat zkušené lektorky z centra Loučka. Ty je mohou po projekci vzít do svých prostor v prostorách kina, kde bude probíhat workshop a hrací aktivity na motivy právě zhlédnutého filmu.

„Nabídka výtvarné dílny zahrnuje širokou paletu technik, které jsou vhodné pro všechny věkové kategorie, a jejich náročnost lze přizpůsobit pokročilosti návštěvníků. Při tvoření navíc děti intenzivně vnímají nové podněty, rozvíjí jemnou motoriku, ale i estetické cítění nebo sociální kontakt s vrstevníky,“ říká vedoucí centra Petra Loučková.

Dílna je dobrovolná a rodiče mohou s dětmi zůstat i během představení. Pokud však budou chtít využít volné odpoledne a posedět si například v kavárně Art, nabízí jim kino vstupenku na projekci i s dílnou pro jedno dítě za 120 korun.

Rodiče s dětmi mohou i nadále každou středu navštěvovat představení MIMIkiNA, jejichž začátky se v listopadu přesouvají již na půl čtvrtou odpoledne.

Novinkou je možnost hlasování formou Filmjukeboxu i v rámci MIMIkiNA – na každý měsíc bude uvedeno deset nominací, z nichž si diváci budou moci postupně každý týden vybrat svého favorita. Více informací o hlasování a programu cyklu MIMIkiNO naleznete na webu www.kinoart.cz, na facebookové stránce Kina Art nebo přímo ve facebookové skupině MIMIkiNA.

Poslední listopadovou novinkou jsou přímé přenosy z baletních představení moskevského Bolšovo Teatra. První z nich budou moci návštěvníci shlédnout v neděli 24. listopadu. Na programu bude představení Korzár, romantický dobrodružný příběh z exotického prostředí, který vypráví o lásce otrokyně Medory a piráta Konráda.

Diváci se mohou těšit na 120 tanečníků, slavné pas de deus nebo na působivé bojové scény s piráty v choreografii Alexeje Ratmanského a Jurije Burlaky.

S představeními tohoto věhlasného moskevského divadla se diváci budou moci v Artu setkávat do konce března příštího roku.

Štítky kino, Art, Brno, program, balet, hlídání dětí, dílna, představení, Loučka, Kino Art, přímý přenos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Malinský

Je kino Art příspupné i na velkém invlidním vozíku? Nebo jako obvykle nikoliv?

Sobota, 16. listopadu 2013, 16:47Odpovědět

Kino Art spouští hlídání, dětské dílny a videopřenosy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.