Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kapela Chinaski odehraje benefiční koncert ve vile Tugendhat

Skupina Chinaski odehraje 2. června benefiční koncert v brněnské vile Tugendhat, památce zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Výtěžek věnuje Nadační fond Kolečko Dětské nemocnici v Brně na nákup traumatologického vybavení, například polohovací postýlky.

Organizátoři doufají, že koncert vynese 50.000 korun. Dnes to sdělila Martina Šmídtová z Muzea města Brna, které o funkcionalistickou vilu pečuje.

Nadační fond Kolečko se věnuje především přímé finanční podpoře osmi dětských úrazových center v Česku. Rozdělil už mezi ně peníze, lékařské přístroje, zdravotní pomůcky a vybavení za více než osm milionů korun. Druhým pilířem činnosti je prevence úrazů dětí v silničním provozu.

Chinaski v kompletní sestavě odehrají ve vile průřez svým repertoárem v akustické podobě. Omezený počet 50 vstupenek v hodnotě tisíc korun na osobu je v předprodeji v pokladně vily Tugendhat.

Volba vzácné památky jako dějiště koncertu není náhodná. Ve vile téměř 25 let působilo rehabilitační středisko pro děti s vadami páteře. Nyní je otevřená turistům.

"Věříme, že zájem veřejnosti o tuto unikátní památku moderní architektury naplní celkovou kapacitu koncertu, a pomůže tak dobré věci," uvedl Pavel Ciprian, ředitel Muzea města Brna.

Zdroj ČTK

Štítky koncert, vila, tugendhat, Chinaski, benefice, Brno, vila Tugendhat, UNESCO, Dětská nemocnice FN Brno, Muzeum města Brna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapela Chinaski odehraje benefiční koncert ve vile Tugendhat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.