Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Indie popové talenty se představí na Flédě

Společný trojkoncert britsko-rakouských Those Goddamn Hippies (ex IAMX), pražských Holden Caulfield a brněnských Ghost of You v klubu Fléda odstartuje celorepublikové indie popové turné.

V úterý 10. února se dostane na Flédě návštěvníkům zajímavého mezinárodního srovnání. Setkají se zde tři kapely nastupující indie popové generace, přičemž každá z nich hodlá prezentovat svůj pohled na věc. Dvě kapely se v Brně zároveň rozehřejí v předpremiéře svého dubnového turné.

Na pozvánku domácích Ghost of You se vydá na zteč na Moravu vloni debutující kapela Holden Caulfield se svojí novou deskou. Jihomoravskou premiéru si střihnou i britsko-rakouští Those Goddamn Hippies, kapela bubeníka z legendárních IAMX.

Those Goddamn Hippies jsou novým projektem bubeníka z IAMX Toma Marshe. Ačkoliv za sebou mají jen nemnoho koncertů, už si stihli zahrát jako support na turné The Ting Tings či vystupovat na festivale v Berlíně. V hudebních kuloárech se od nich čeká velká budoucnost a jejich vyhlídky jsou více než lákavé.

Čtveřice Ghost of You vycházející z brněnských klubů získala za dva roky své existence pověst velkého příslibu nezávislé scény. Tu hodlá potvrdit letošní debutovou deskou, ze které na jaře vydá první singl. Část materiálu z nového alba uslyší i návštěvníci brněnského koncertu.

Holden Caulfield jsou v indie popových vodách stále více etablovaná kapela. Na své si přijdou fanoušci současného popu, kytar, ale i synťáků. Čtyřčlenná formace fungující od roku 2009 si dala při své tvorbě na čas – debutovou desku Hopetown totiž vydala až po pěti letech existence v září 2014. Singly Daydreaming a Save The World nicméně už zvládly prorazit do rádiových rotací.

"Na koncert na Flédě se hodně těšíme, především proto, že sdílet pódium s dobrými přáteli a skvělými kapelami je na celém dělání hudby to nejhezčí," říká frontman Holden Caulfield Martyn Starý. "Z Brna si rádi děláme legraci, ale je to jen takové popichování. To město máme moc rádi. Nikde jsme nezažili po koncertě tak dobré party jako právě tam," doplňuje Starý důvod, proč si cesty z Prahy do jihomoravské metropole s kapelou užívá.

S debutovou deskou Hopetown sklidili Holden Caulfield úspěch jak u kritiků, tak u fanoušků. Její živé představení se na Moravu dostane vůbec poprvé. Zároveň je tento indie večírek na Flédě předzvěstí společného turné Holden Caulfield a Those Goddamn Hippies.

Tisková zpráva

Štítky Fléda, hudební skupina, Indie, koncert, turné, Brno, Morava, Tom Marsh, The Ting Tings, Berlín, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indie popové talenty se představí na Flédě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.