Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hvězdou Plesu v opeře Brno 2013 bude herec Anthony Delon

V úterní podvečer se ve foyer brněnského luxusního hotelu Barceló konala tisková konference pořádaná za účelem publikování novinek nadcházející významné společenské události, Plesu v opeře Brno, jež se uskuteční 19. ledna příštího roku v Mahenově divadle.

Sport vyhrává nad kulturou

Nejen, že konference začala s mírným zpožděním, ale její účast byla tak malá, že by šlo hosty spočítat na prstech jedné ruky. Ostatní zúčastnění byli buď samotní pořadatelé společnosti 4E Production, s.r.o., příp. semifinalisté z televizní reality show Česko Slovensko má talent, kvarteto Adventure Strings, jež se starali o hudební doprovod.

Důvodem tak malého zájmu o tento vrchol plesové sezóny jistě nebyla kulturní ignorace, nýbrž hokejový zápas brněnské Komety, který se odehrával ve stejnou dobu, a jehož hráčem byl i populární Jaromír Jágr.

Novinky, jež stojí za to

Jednatel společnosti 4E Production, Pavel Bartošek, seznámil veřejnost s několika novinkami:

Název

Mezi ty hlavní patří samotné označení plesu. Těm, kdo tuto ojedinělou společenskou a kulturní událost sledují, určitě neušlo, že se změnil samotný název akce. Dříve „Ples před oponou“ se díky medializaci přejmenoval na „Ples v opeře Brno“.

Téma moří

Dalším důležitým bodem je tematické zaměření plesu, jež se tentokráte ponese v duchu chutí a vůní Středomoří. Jedním z důvodů výběru zmíněného tématu je výročí italské tragické opery Trubadúr, v originále Il Trovatore, od jejíž premiéry v roce 1853 uplyne právě 19. ledna 2013 rovných 160 let.

Autorem tohoto romantického příběhu ze Španělska o trubadúrovi a cikánce je Giuseppe Verdi, k němuž se váže další výročí, tj. 200 let od jeho narození.

Vstupenka v mušli

V souvislosti s tématem chutí a vůni Středomoří dostávají hosté velkou bílou mušli, v jejíchž útrobách naleznou vyjma vstupenky i pravou perlu. Takto originálně propagované vstupenky lze zakoupit v předprodeji ND Brno, příp. přímo u pořadatelské společnosti 4E Production, a to za cenu 2500 korun a výše. A jak zdůraznili samotní pořadatelé: „Neboť se termín plesu rychle blíží a kapacita divadla je pouze 620 míst, je třeba si s koupí lístků pospíšit!“

Originální znělka

K již zmíněné Itálii se pojí další informace. Ples v opeře Brno má vlastní znělku. Složil ji sicilský skladatel Matteo Musumeci, rodák z Katánie, jež je autorem oper, symfonií a skladeb hudby scénické i filmové. Zajímavé je, že 18. ledna, tj. den před plesem, ve svém rodném městě uvede svoji novou symfonii.

Hned po skončení svého představení však nasedne do letadla a přiletí do Brna, aby na Plese v opeře představil svou další premiéru, jedinečnou znělku, zkomponovanou výhradně pro tuto událost. Na tiskové konferenci byla možnost poslechnout si první klavírní verzi. Premiéra na bále však bude za účasti dalších 40 hudebníků. 

VIP plesová karta

Neposlední zajímavostí je i to, že každý, kdo si vstupenku na Ples v opeře Brno zakoupí, se automaticky dostává do programu Opera Ples Club.

V rámci tohoto členství dostanou hosté bonusovou kartu Opera Ples Card, jejímž prostřednictvím mohou až do ledna roku 2014 čerpat slevy a výhody na nepřeberné množství produktů a služeb, které se v souvislosti s návštěvou plesu běžně využívají. Jedná se o akce na produkty a služby v módních buticích, kadeřnictvích, wellnes centrech, hotelech, autosalonech a dalších, a to nejen v Brně, ale po celé České republice.

Program je konečně odhalen

Slavnostní večer zahájí moderátor Ondřej Havelka společně s hlavní hvězdou plesu, kterou bude francouzský herec Anthony Delon, syn Alaina a Natalie Delonových, jež si zahrál například v dobrodružném filmu Arabský princ nebo v seriálu Komisař Moulin. Následovat bude hudební vložka s tanečními vystoupeními.

První částí programu je módní přehlídka významného ruského návrháře, Igora Gulyaeva, jež nám představí svoji kolekci kožichů. Druhý blok programu je charitativní a ve třetí části zazpívají italské popové hvězdy, mezi nimiž bude např. krásná zpěvačka In-Grid či známá kapela Ricchi e Poveri. Zahraniční hvězdy pak mimo jiné doplní i jeden z nejúspěšnějších slovenských zpěváků Peter Nagy.

Charitativní činnost

Ples v opeře Brno však není jen o dobré hudbě, tanci a vybraném jídle. Organizátoři myslí i na dobročinnost. Jedním z hlavních témat tiskové konference byla tedy i charita. Za tři ročníky reprezentačního plesu se podařilo vydražit ve prospěch potřebným přes 2 miliony korun. Přičemž částka, která se vybrala v posledním ročníku Plesu v opeře Brno 2012 a to během necelé hodiny, se vyšplhala téměř k milionu.

Kde vydražené peníze pomáhaly? Finanční částka skončila v brněnském Ústavu sociální péče pro tělesně postiženou mládež Kociánka. Dle slov ředitele nadačního fondu Kociánka, Mgr. Podluckého, byly peníze využity jak na nové pomůcky, tak na platbu různých relaxačních a rehabilitačních pobytů.

Budoucí výtěžek dražby z nadcházejícího Plesu v opeře Brno 2013 se na základě rozhodnutí plesového výboru věnuje občanskému sdružení Gabriela, které v Brně zabezpečuje hospicovou službu.

Napsala Ivana Hunkařová
Foto: www.plesvoperebrno.cz

Štítky opera, Brno, ples, Anthony Delon, vstupenka, tisková konference, Mahenovo divadlo, herec, Jaromír Jágr, Česko Slovensko má talent, Giuseppe Verdi, Ondřej Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdou Plesu v opeře Brno 2013 bude herec Anthony Delon  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.