Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Brna přijede John Digweed, DJ, který roztančil desítky tisíc lidí a spolupracoval s Davidem Bowiem či Mobym

Už tento pátek 24. dubna vystoupí v brněnském klubu Fléda guru světové taneční scény a jedna z nejvýraznějších osobností house žánru John Digweed. Britský DJ zde oslaví desáté výroční klubové noci Elektra a představí aktuální trendy elektronické taneční hudby.

Ve svých 48 letech patří Digweed ke světové špičce tanečního DJingu. V minulosti spolupracoval například s Mobym, Davidem Bowiem, Fatboyem Slimem či Prodigy. „Na Digweedovy party se v zahraničí chodí bavit desítky tisíc lidí, kteří si u něj cení hlavně invenci a hru s rytmem. Vystoupení v klubu Fléda se ponese v komornější, ale přesto elektrizující, atmosféře a prožitek z Digweedových setů tak bude o to intenzivnější,“ dodává David Novotný, dramaturg klubu Fléda.

Vystoupení britského DJ připravuje tým Flédy už několik měsíců a patří k produkčně nejnáročnějším a programově nejzajímavějším akcím jarní sezóny.

Mezi nejvýraznější okamžiky Digweedovy kariéry patří live set na Brighton Beach party s Fatboyem Slimem, které se v roce 2002 účastnilo 250 000 návštěvníků. Velmi známá je také jeho radio show Transitions, jež si každý týden pustí 14 milionů lidí ze 45 států. Kromě taneční hudby se Digweed věnuje i produkci ve svém labelu Bedrock Records a dalším projektům. Je autorem tracku For What You Dream Of, který se objevil v kultovním filmu Trainspotting i několika dalších soundtracků.

John Digweed se věnuje taneční hudbě více než dvacet let. Patří k zakladatelům žánru house a hybatelům světové taneční scény. Jako jeden z prvních vydal už v roce 1994 ve spolupráci s DJ Sashou své house sety na CD jako regulérní komerční nahrávku, což je dodnes považováno za průlom v žánru. Stál u zrodu několika velkých tanečních projektů a dodnes vystupuje jako headliner světově proslulých party.

I přes dlouhé působení v branži odmítá hudební stereotypy a v médiích prosazuje aktivní a inovativní DJing. „Digweed rád překvapuje a nesnáší neustále ohrávaní těch stejných setů. Interprety, kteří používají stále stejné nahrávky, považuje za lenochy. Každý set je pro něj výzva a pokaždé se snaží přijít s něčím novým a méně známým,“ uzavírá Novotný.

Elektra – John Digweed, 24. dubna 2015, Fléda, Brno
Cena vstupenek: 490,- /na místě 540,-
Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:
Indies, Poštovská 2, Brno
SMSTICKET.cz
GOOUT.cz
TICKETPORTAL.cz

Tisková zpráva

Štítky John Digweed, Brno, David Bowie, Fléda, Moby, hudba, David Novotný, trend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna přijede John Digweed, DJ, který roztančil desítky tisíc lidí a spolupracoval s Davidem Bowiem či Mobym  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.