Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Brno si věří - rekonstrukce vily Tugendhat může vyhrát prestižní soutěž

Město Brno pošle svoji vilu Tugendhat do prestižní mezinárodní soutěže „Modernism Prize“, kterou vyhlašuje každé dva roky World Monuments Fund/Světový fond památek v USA. Cena se uděluje za inovativní architektonické nebo konstrukční řešení restaurování památek moderní architektury.

Do soutěže mohou být nominovány projekty, které byly dokončeny v posledních pěti letech. Finanční odměna se pohybuje kolem 10 000 dolarů.

„Máme zdravou ambici tu soutěž tentokrát vyhrát nebo se dostat přinejmenším do úzkého finále,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Obnova funkcionalistické vily, kterou v roce 1928 navrhl Ludwig Mies van der Rohe pro Gretu a Fritze Tugendhatovy, začala v lednu 2010 a trvala zhruba dva roky. Došlo k faktické rekonstrukci třípodlažní vily, tedy prvního podlaží (suterénu s technickým zázemím), druhého podlaží (přízemí, jež tvoří především hlavní obytná a společenská část domu a zimní zahrada) a třetího podlaží (patra s hlavním vstupem z ulice a průchodem na terasu a s pokoji rodičů, dětí a vychovatelky).

Revitalizací prošla rovněž zahrada a zimní zahrada včetně jezírka s vodními rostlinami. Rekonstrukce se týkala také kanalizace a statiky zahradní terasy.

Tisková zpráva

Štítky vila Tugendhat, stavba, rekonstrukce, soutěž, Brno, město, USA, Ludwig Mies van der Rohe, Roman Onderka, Fritz Tugendhat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno si věří - rekonstrukce vily Tugendhat může vyhrát prestižní soutěž  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.