Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnský křest nové desky kapely LUNO podpoří Lenka Dusilová, Vees, Calm Season a Tichonov

Ve čtvrtek 23. dubna se na Flédě odehraje křest nové desky psychopopové kapely LUNO. Album s názvem Close To Silence kapela představí spolu s hostující Lenkou Dusilovou, která jeho vznik osobně podpořila na crowdfundingovém portálu Hithit. Na akustickém večeru věnovaném české alternativní scéně zahrají i kapely Vees, Calm Season a Tichonov.

Na koncertě zazní především nové nahrávky z „best of“ desky Close To Silence v akustickém podání. Patronkou brněnského křtu je Lenka Dusilová, která vznik nového vinylu podpořila finančním příspěvkem na portálu Hithit. „Lenka Dusilová nám na desku přispěla takovou částkou, za kterou jsme v kampani slibovali možnost zahrát si na koncertě. To nás moc potěšilo, ale i pobavilo, a proto jí v Brně věnujeme celou jednu naši píseň,“ vysvětluje Ema Brabcová, zpěvačka kapely LUNO.

Kromě patronky koncertu LUNO na Flédě angažuje i dvě vokalistky a hudebnici Terezii Kovalovou. Netradiční a výrazná převaha ženského elementu tak dodá večeru zcela jiný ráz, než je u klasické sestavy zvykem.

Kromě kapely Luno zahrají 23. dubna na Flédě i další zástupci české alternativní scény. Kapely Tichonov a Calm Season návštěvníkům naservírují své hudební představy o melancholii, napětí i duševní rozervanosti mladé generace. O svižnější rytmus se pak postarají indie-rockoví Vees.

LUNO, Vees, Tichonov, Calm Season + host: Lenka Dusilová, 23. dubna 2015, 20:00, Fléda, Brno
Cena vstupenek: předprodej 140 Kč/ na místě 190 Kč

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:

Hostel Eleven, Dominikánská 11, Brno
Indies, Poštovská 2, Brno
SMSTICKET.cz
GOOUT.cz

LUNO (psychedelic-pop)

LUNO je česká hudební skupina kombinující prvky různých žánrů. Sama kapela označuje svou hudbu jako psychopop, v hudbě LUNO je ale možné vystopovat také silné rockové prvky. Kromě dvou řadových desek a dvou EP odehráli Luno stovky koncertů nejen v České republice, ale i na Slovensku. Frontmankou kapely je Ema Brabcová, známá z elektropopové Khoiby, která svého času předskakovala i The Cure v Berlíně.

Dalším neméně známým členem Luna je basák Šmity, který kdysi s Emou založil Roe-deer, hrál v Prostitutes a za poslední roky několikrát procestoval Evropu jako zvukař Black Lips. Jan Janečka je bubeník prvního kalibru, který se proslavil v Southpaw, hrál s Glenem Hansardem a nyní hostuje občas s Republic of Two. Posledním členem Luno je Martyn Starý, který je i přes své jméno z Luno nejmladší. I přes to si ale Martyn stačili vybudovat svým "zvukem kytary" na české indie scéně už svoji pověst.

Tisková zpráva

Štítky hudební skupina, Luna, Lenka Dusilová, koncert, Fléda, Brno, Ema Brabcová, Terezie Kovalová, Glen Hansard, The Cure, The Prostitutes, Khoiba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský křest nové desky kapely LUNO podpoří Lenka Dusilová, Vees, Calm Season a Tichonov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.