Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

VIDEO: Přesně za měsíc vystoupí v Česku legendární filmový skladatel James Newton Howard

Hvězdný filmový hudební skladatel James Newton Howard, který se stal jednou z největších ozdob letošního filmového festivalu v Karlových Varech, se připravuje na své nadcházející evropské koncertní turné. Autor hudby k filmům jako Pretty Women, Hunger Games, Já legenda, Šestý smysl, Vyvolený a mnoho dalších, poprvé představí naživo zásadní skladby své bohaté kariéry. Přesně za měsíc, tedy 19. listopadu vystoupí také v pražském Kongresovém centru. 

Americký hudební skladatel Howard si pro své kompletní evropské turné vybral spolupráci s Českým národním symfonickým orchestrem. Pro ten je to další velikán filmové hudby, se kterým se chystá spolupracovat. James Newton Howard si již s českým orchestrem spolupráci několikrát přiletěl vyzkoušet, naposledy se tomu tak stalo v rámci letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde dokonce Howard obdržel Křišťálový globus za celoživotní přínos kinematografii.

Ve videu můžete vidět samotného Howarda při zkoušce ve studiích tuzemského orchestru. Skladatel hovoří o tom, proč si ke spolupráci vybral právě české hudební těleso, co připravuje pro své koncerty a mnoho dalšího.

Skladatel Howard působí na hudební scéně třicet let. Během té doby vytvořil hudbu k filmům Vyvolený, Já legenda, Collateral, Volný pád, Krvavý diamant, Volný pád, Soukromá válka pana Wilsona, Cizinec a mnoho dalších. Jedno z jeho nejzásadnějších děl je autorská hudba k trilogii Hunger Games.

Howard je zástupcem moderní a současné filmové hudby, jeho strhující kompozice doplňují nejnavštěvovanější filmy hollywoodu. V jeho tvorbě posluchač najde strhující skladby, které obohacují dramatické scény filmů, ale také romantické a melancholické melodie. Velmi často do svých kompozic Howard zařazuje často vokálové pasáže i mnohočlenné sbory. Proto se kromě symfonického orchestru publikum v Praze dočká také sólových zpěváků a mnohočlenného pěveckého sboru.

Vstupenky na koncert jsou stále v prodeji v síti Ticketportal.

Tisková zpráva

Štítky James Newton Howard, film, hudba, Česko, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Hunger Games, orchestr, Český národní symfonický orchestr, kongresové centrum, Volný pád, Křišťálový glóbus, Ticketportal SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Přesně za měsíc vystoupí v Česku legendární filmový skladatel James Newton Howard  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.