Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Zombie Walk, Electroswing, Brno Design Days, Trhy kávy a Gamer Pie

Takhle nabitý týden tady dlouho nebyl! Můžete vyrazit za muzikou, na kafe i za troškou té kůltůry. A pokud se vám nebude chtít chystat mezi lidi, tak rovnou můžete nahodit zombie look, o víkendu je to povoleno. A pokud nevyjde počasí, tak co je lepší než zalézt do tepla a pařit hry?

Pokud si potrpíte na zajímavě laděný interiér, měli byste navštívit 3—8. října Design nábytku, což je přehlídka semestrálních prací studentů Mendelu v Místodržitelském paláci. V krásných prostorách Místodržitelského paláce bude vystaveno více jak 55 exponátů (prototypů nábytku, světel a interiérových doplňků), které budou doplněny 40 postery.

5.–8. října nás čeká další akce zaměřená na umění, festival Brno Design Days. Stanovil si úkol pomoct spojit designovou a business komunitu a dává možnost se učit od nejzajímavějších lidí z mnoha oborů. Série přednášek, workshopů a instalací vás provedou designovým procesem jako užitečným nástrojem pro zefektivnění nejen profesního, ale i osobního života.

Naleštěte boty, vytáhněte kšandy, motýlka a nalaďte se na vlny electro swingu. Ve středu 4. října nás na Flédě čeká akce Student Electro Swing. V Sono centru bude zase v sobotu 7. října dnes již legendární Elektroswing Fever.

Na Zelňáku bude živo. V pátek 6. října a v sobotu 7. října zde bude Brněnský biojarmark, kde si můžete nakoupit biopotraviny od místních zemědělců.

Program, který začíná v neděli 8. října a trvá do pondělí do 9. října potěší milovníky kofeinu. Čekají nás Trhy kávy. A tím, že si zajdete na kávu to nekončí. Nahlédnete baristům pod prsty během soutěže brněnských baristů či prozkoumáte pestrý svět kávy degustací více než dvacítky českých i zahraničních pražíren. Z Trhů kávy si můžete odnést pomůcky na přípravu kávy společně s cennými radami o jejich používání. Odpočinout si můžete na přednáškách, nebo se naopak zapojit do cuppingů kávy pořádaných zúčastněnými pražírnami.

Jestli půjdete v podvečer sobotu 7. října kolem Moravského náměstí, tak se nezalekněte – zombie apokalypsa se neděje, jedná se o brněnský Zombie Walk. Účast na pochodu je zdarma, zaregistrovat se stačí přímo na místě. Jo a bude i afterpárty! Tak nahoďte/sundejte make-up a staňte se jedním ze zombie.

Herní festival Gamer Pie je po roce zpět, tentokrát jsme se dostali do druhého levelu. V sálu Břetislava Bakaly si o víkendu 7.-8. října užijete jak virtuální realitu, tak i retro hernu. Smlsněte si na mixu umění, vědy, historie a kultury.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky káva, zombie, Brno, Místodržitelský palác, Břetislav Bakala, umění, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Zombie Walk, Electroswing, Brno Design Days, Trhy kávy a Gamer Pie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.