Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Finále České Miss, Benefiční koncert, Noční běh Brnem a Festival skřetů

Nesmírně rozmanitý program nám nabízí nadcházející víkend. Od sportovních aktivit, přes svátek pro milovníky fantasy až po finálový galavečer prestižní soutěže.

V pátek, v sobotu i v neděli budou na pořadu úvodní akce Brněnských dnů pro zdraví, které slouží k podpoře zdravého životního stylu. Pro veřejnost je připraveno celkem 100 akcí během deseti dní na podporu zdravého životního stylu, a to pohybových aktivit, přednášek a seminářů z oblasti zdravé výživy, zdravotního poradenství, a duševního zdraví. Podrobný program najdete zde.

Českou Miss 2017 budeme znát již tuto sobotu. Volba nejkrásnější dívky roku bude večer v DRFG Areně a přenos mohou lidé sledovat i prostřednictvím Regionální televize nebo Youtube kanálu České Miss.

Skřeti se představí na Špilberku. Jedná se o divoké tvory z kmene Snaga, zlé bytosti z příběhů J. R. R. Tolkiena. Fotografickou výstavu Jeden kmen pořádá Muzeum města Brna ve spolupráci se stejnojmenným brněnským fantasy projektem. Akce začne netradičně – místo obvyklé vernisáže připravili organizátoři rovnou jednodenní open-air fantasy festival. Ten výstavu zahájí v sobotu ve 12 hodin.

„Ve výstavě je i projekce nebo obrazovka s virtuální realitou, která postupně vznikala od roku 2010. Lidé se skrze ni seznámí s příběhy jednotlivých členů kmene nebo si zahrají počítačovou hru, v níž zkusí přemoct několik skřetů,“ uvedl kurátor Ctibor Ostrý.

Od 23. září až do 1. října se uskuteční v jižním křídle Křížové chodby Nové radnice výstava s názvem Patchwork aneb Když ze záplaty uděláte umění. Navštívit ji můžete denně od 10 do 18 hodin a vstupné je dobrovolné.

V sobotu 23. září se v centru Brna uskuteční Noční závod 5|10 mil Brnem. Před hlavním závodem se již od 18.30 budou konat dětské běhy a charitativní běh Půlmíle pro ranou péči. Hlavní běh startuje ve 20 hodin a pořadatelé očekávají účast stovek atletů. V souvislosti s akcí bude od 18 omezena doprava na ulici Husova, Veselá a Dominikánská a změny se dotknou i městské hromadné dopravy.

Víkend zakončí koncert pro dobrou věc. V Červeném kostele se rozezní hudba mladých a nadějných umělců při benefičním koncertu "Na Hlavu", který pomůže rodině mladého otce, který bojuje s nádorem v mozku. Začátek je v 18 hodin.

Autoři | Zdroj MMB

Štítky Brno, výstava, Česká Miss, kmen, John Ronald Reuel Tolkien, finále, Muzeum města Brna, DRFG Arena, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Finále České Miss, Benefiční koncert, Noční běh Brnem a Festival skřetů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.