Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Kmeny 90 se zařadí k nejúspěšnějším počinům Moravské galerie

Výstava Kmeny 90, která mapuje život a styl nekonformní městské mládeže v 90. letech, se zařadí k nejúspěšnějším počinům Moravské galerie v Brně. Expozici v Uměleckoprůmyslovém muzeu a její doprovodné programy zatím navštívilo přes 20.000 lidí. V září bude výstava mimořádně otevřená také v úterý, což je jinak zavírací den galerie.

Celková návštěvnost Moravské galerie v loňském roce činila 114.976 lidí. Nejvíce lidí přilákaly expozice Mezinárodního bienále grafického designu. Vidělo je 12.540 lidí, na zahájení přišlo 2116 návštěvníků. Kmeny už loňský nejúspěšnější počin překonaly a ještě mají před sebou měsíc trvání.

Na poslední měsíc galerie připravuje také doprovodný program, například přednášky nebo divadelní představení. Nejvíce živo bude v Uměleckoprůmyslovém muzeu v závěrečných třech dnech výstavy, tedy od 29. září do 1. října. Výstava bude otevřená od 10:00 do 22:00, vždy od 19:00 jsou v plánu komentované prohlídky.

Nejviditelnějším exponátem Kmenů 90 je růžový tank Davida Černého umístěný před Červeným kostelem. Z Brna zmizí pár dní před koncem výstavy. V noci z 25. na 26. září jej převezou zpět do Vojenského technického muzea v Lešanech.
 

Foto Tomáš Hrivňák | Zdroj ČTK

Štítky výstava, Místodržitelský palác, Uměleckoprůmyslové muzeum v Brně, Moravská galerie v Brně, Mezinárodní bienále grafického designu, styl, David Černý, galerie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kmeny 90 se zařadí k nejúspěšnějším počinům Moravské galerie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.