Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Letní kina, Rock’n’rollová tančírna, Špilberk Open Air a přivítání léta ve vile Tugendhat

Ať už studujete nebo ne, přelom června a července je brán jako oficiální zahájení brněnského léta. Co do něj nevykročit jen pravou nohou, ale doslova se do něj protančit? Vybírat můžete napříč žánry!

Tradiční přivítání léta v zahradě vily Tugendhat se uskuteční v pátek 30. června. Pestrý celovečerní program bude zahájen výukou základních kroků swingu a následnou možností tance za doprovodu živé swingové hudby. Celý program vyvrcholí večer, kdy za využití zadní projekce bude na velkoformátová okna hlavního obytného prostoru vily Tugendhat promítán film Edith Piaf.

Preferujete modernější hudbu než swing? Druhý ročník festivalu Špilberk Open Air, zaměřeného na elektronickou hudbu, se uskuteční také v pátek 30. června. Jedním z headlinerů letošního ročníku bude uznávaný producent, rezident berlínského klubu Watergate a také jeden z hlavních tahounů Solomunova labelu Diynamic: H.O.S.H.

A s pátečním programem ještě nekončíme! Ještě nás čeká jeden letní večírek. Kde jinde odpálit léto 2017, než na Brněnské přehradě pod širým nebem v plážovém klubu AHOY na první letní párty!

Ani přes týden nebude v Brně mrtvo. Rock’n’rollová tančírna v Denisových sadech, kterou pořádá Café Biograf, se uskuteční 27. června. V rámci tančírny budou probíhat minilekce pro začátečníky, volný tanec, a nakonec proběhne DJ party.

A co začíná s blížícími se prázdninami? Samozřejmě letní kina, která jsou v brně velmi oblíbená. A proto bude z čeho vybírat. Proč sledovat film zavřený v kině, když si můžete užít atmosférou filmu pod hvězdnou oblohou? Kam v Brně na letní kino najdete v tomto článku.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky léto, letní kino, vila Tugendhat, film, Édith Piaf, Aféra Watergate, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Letní kina, Rock’n’rollová tančírna, Špilberk Open Air a přivítání léta ve vile Tugendhat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.