Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti moře, Jelen, ohňostroje, Vladimír 518 a festival ve hvězdárně

Na Brněnskou přehradu se teď každý týden sjíždí Brňáci i nebrňáci, aby obdivovali soutěžní ohňostroje. Což o to, je to nádherná podívaná, ale nezanedbáváte kvůli tomu i ostatní akce, které se v Brně dějí? Pro jistotu vám připomenu ty nejzajímavější z následujícího týdne.

Ve čtvrtek 8. června vystoupí na Špilberku pod širým nebem kapela Jelen a nebude sama. Jejich hosté jsou nemálo zajímaví. S oblíbenou českou kapelou vystoupí i zpěvačka Kateřina Marie Tichá a zpěvák David Stypka.

Ve dnech 10. - 11. června si na své přijdou brněnští milovníci rybích specialit díky 7. Slavnostem moře. Stejně jako loni budou moci v parku na Kraví hoře ochutnat celou řadu grilovaných mořských ryb. Tým z Ocean48 doplní rovněž stánky dalších známých brněnských restaurací. Připravuje se také rekordní nabídka specialit, tolik druhů ještě nikdy na této akci nebylo.

Tento týden nás také čeká druhý a třetí soutěžní ohňostroj mezinárodního festivalu Ignis Brunensis na Brněnské přehradě. Druhý soutěžní ohňostroj bude ve středu 7. června a představí se nám rakouský tým. Jejich ohňostroj nese název Pocta Hansi Zimmerovi ZIMMEROVI ...a Jaroslavu Ježkovi. V sobotu 10. června se můžeme těšit již na třetí ohňostroj, Pyro Rapsodie od německého soutěžního týmu. Ve středu na Brněnské přehradě vystoupí v rámci RegioJet Music Festu mimo jiné kapela UDG a v sobotu kapela Mirai, Pokáč a Lake Malawi.

Jméno Vladimir 518 se poslední dobou ozývá ze všech stran. A vypadá to, že to jen tak neutichne. V pátek 9. června totiž tento rapper křtí na Flédě po dlouhých 5 letech svou novou desku s názvem Ultra!Ultra!.

Klasické kino už vás nudí? Co zkusit trošku originálnější podívanou! Přijďte se o víkendu 10. a 11. června podívat na Hvězdárnu a planetáriu Brno. Uvidíte sérii audiovizuálních show té nejlepší kvality. Současní špičkoví tvůrci filmů do digitálních planetárií si totiž v ničem nezadají se stávající filmařskou elitou a v mnoha směrech se obě komunity prolínají. Přesto je zde velký rozdíl – tyto filmy jsou připraveny pro formát „fulldome“, neboli pro projekce na polokulovité plochy, které obklopují diváky.

Aneta Krikelová

 

Štítky ohňostroj, Vladimir 518, Brněnská přehrada, hudební skupina, festival, slavnost, hvězdárna, Brno, moře, Kateřina Marie Tichá, David Stypka, Ignis Brunensis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Slavnosti moře, Jelen, ohňostroje, Vladimír 518 a festival ve hvězdárně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.